„Titkos” sertéstarja

A következő fogásnak a „titkos” sertéstarja fantázianevet adtam. Ez egész egyszerűen annak köszönhető, hogy amikor kivettem a sütőből a fogást, a férjemnek fogalma sem volt róla, mi lapul a burgonya alatt. Szerencsére nagyon tetszett neki a szalonnával, burgonyával, hagymával és tejszínnel gazdagított sertéstarja, és még repetát is kért. A recept elkészítése egyáltalán nem bonyolult. A husit egy kis zsíron lepirítottam (ez tartott a legtovább), majd a hozzávalókat sütőtálba tettem, a többit pedig nagyjából egy óra alatt a sütő elvégezte

Hozzáadta:, 30.5.2017
Kategória: Főételek
Recept „Titkos” sertéstarja

Hozzávalók

4 szeletcsont nélküli sertéstarja, 1 cm vastag
100 gszalonna
2 dbnagyobb vöröshagyma
1 doboz33%-os habtejszín
8 dbközepes burgonya
1 ev. kanálzsír
só, bors, őrölt kömény

Elkészítés menete

  1. A hússzeleteket sózzuk és borsozzuk, majd forró serpenyőben, sertészsíron minden oldalán hirtelen megsütjük.
  2. A meghámozott burgonyát kb. fél centi vastagra felszeleteljük és a felesleges nedvességet papírtörlő kendővel leitatjuk.
  3. A hagymát vékonyra szeleteljük, a húst egy sütőtálba tesszük, megszórjuk a hagymával (fél hagyma hússzeletenként), rátesszük a szeletelt szalonnát és a burgonyát (2 burgonya szeletenként).
  4. Tejszínnel leöntjük, sózzuk, köménnyel ízesítjük, lefedjük és 200 fokon 40 percig sütjük. Ezután a fedelet levesszük és 170 fokon további 20 percig sütjük.

Szerző: Nada I. (Rebeka)