Tócsni

Recept Tócsni

Hozzáadta: TopPetra, 24.3.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Tócsnik, Burgonya, Köretek

KÜLDÖTT KÉPEK

A klasszikus, burgonyából készült fokhagymás tócsni. Én egymagában eszem, néha kevés fokhagymás tejföllel.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 24.3.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Tócsnik, Burgonya, Köretek

ALAPANYAGOK

¾ kgburgonya
1 dlforró tej
1 dbtojás
2 evőkanálbúzafinomliszt
3 gerezdfokhagyma
2 kávéskanál
csipetfűszerpaprika
kávéskanálmajoránna
zsír vagy olaj sütéshez
ízlés szerint durvára őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Tálba tesszük, a felesleges levet kiöntjük, majd forró tejjel meglocsoljuk. Elkeverjük. Ezzel meggátoljuk, hogy megbarnuljon.
  2. Hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót, zúzott fokhagymát, borspt, majoránnát, fűszerpaprikát. Elkeverjük.
  3. Serpenyőben zsírt vagy olajat hevítünk, erre szedjük kanállal a tésztát, megformázzuk a tócsnit. Minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz. Mindkét felét aranyszínűre sütjük, majd konyhai papírtörlővel kibélelt tányérra szedjük. Leitatjuk a felesleges zsiradékot. Ezután tálaljuk, akár mártogatóssal.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás