TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tócsnik Tócsni
Tócsni
Recept Tócsni
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.3.2022

Tócsni

A klasszikus, burgonyából készült fokhagymás tócsni. Én egymagában eszem, néha kevés fokhagymás tejföllel.

Alapanyagok
¾ kg
burgonya
1 dl
forró tej
1 db
tojás
2 evőkanál
búzafinomliszt
3 gerezd
fokhagyma
2 kávéskanál
csipet
fűszerpaprika
kávéskanál
majoránna
zsír vagy olaj sütéshez
ízlés szerint durvára őrölt bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Tálba tesszük, a felesleges levet kiöntjük, majd forró tejjel meglocsoljuk. Elkeverjük. Ezzel meggátoljuk, hogy megbarnuljon.
  2. Hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót, zúzott fokhagymát, borspt, majoránnát, fűszerpaprikát. Elkeverjük.
  3. Serpenyőben zsírt vagy olajat hevítünk, erre szedjük kanállal a tésztát, megformázzuk a tócsnit. Minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz. Mindkét felét aranyszínűre sütjük, majd konyhai papírtörlővel kibélelt tányérra szedjük. Leitatjuk a felesleges zsiradékot. Ezután tálaljuk, akár mártogatóssal.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása