Tojáshabbal borított édes szelet

Ez a finomság mindenkit levesz a lábáról! A lágy, kelt tészta, tetején az ellenállhatatlan, finom, édes tojáshabbal egyszerűen ellenállhatatlan! Hogy fokozzam az élvezeteket, a tojáshabbal borított édes szeletet a tészta és tojáshab közt egy jó adag, rummal elkevert pikáns ribizlilekvárral bolondítottam meg, a tetejére pedig egy jó nagy adag aprított dió került. Ha van kéznél kelesztőgép, akkor még egyszerűbb a dolgunk! Szerző: Danka

Hozzáadta:, 9.4.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tojáshabbal borított édes szelet

Hozzávalók

Tészta:
110 mllangyos víz
100 golvasztott vaj
4 dbtojássárga
3 ev. kanálkristálycukor
42 gfriss élesztő
300 gbúzafinomliszt
1/4 kv. kanál
Hab:
4 dbtojásfehérje
150 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
csipet só
Szükségünk lesz még:
pikáns lekvár kenéshez
aprított dió szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tésztát kelesztőben készítettem el. Nem kell megijedni, a tészta nagyon lágy. Miután megkelt a kelesztőben, vajjal kikent tepsibe tesszük (42x32 cm), elegyengetjük, fóliával lefedjük és további 30 percig kelesztjük.
  2. 5 perccel a sütés megkezdése előtt a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A tésztát 170 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük. Ezalatt a tojáshabba beledolgozzuk a kristálycukrot és vaníliacukrot.
  4. Ezután a tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük a pikáns lekvárral (akár egy kevés rummal is elkeverhetjük), erre visszük rá a cukros tojásfehérjét, majd megszórjuk az aprított dióval.
  5. További 20 percig sütjük, amíg a tojáshab rózsaszínű nem lesz.
  6. Kihűtjük, tálaljuk.