TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tojáshabbal borított édes szelet
Tojáshabbal borított édes szelet
Recept Tojáshabbal borított édes szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.4.2019

Tojáshabbal borított édes szelet

Ez a finomság mindenkit levesz a lábáról! A lágy, kelt tészta, tetején az ellenállhatatlan, finom, édes tojáshabbal egyszerűen ellenállhatatlan! Hogy fokozzam az élvezeteket, a tojáshabbal borított édes szeletet a tészta és tojáshab közt egy jó adag, rummal elkevert pikáns ribizlilekvárral bolondítottam meg, a tetejére pedig egy jó nagy adag aprított dió került. Ha van kéznél kelesztőgép, akkor még egyszerűbb a dolgunk! Szerző: Danka

30 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

110 ml
langyos víz
100 g
olvasztott vaj
4 db
tojássárga
3 ev. kanál
kristálycukor
42 g
friss élesztő
300 g
búzafinomliszt
1/4 kv. kanál

Hab:

4 db
tojásfehérje
150 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
csipet só

Szükségünk lesz még:

pikáns lekvár kenéshez
aprított dió szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztát kelesztőben készítettem el. Nem kell megijedni, a tészta nagyon lágy. Miután megkelt a kelesztőben, vajjal kikent tepsibe tesszük (42x32 cm), elegyengetjük, fóliával lefedjük és további 30 percig kelesztjük.
  2. 5 perccel a sütés megkezdése előtt a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A tésztát 170 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük. Ezalatt a tojáshabba beledolgozzuk a kristálycukrot és vaníliacukrot.
  4. Ezután a tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük a pikáns lekvárral (akár egy kevés rummal is elkeverhetjük), erre visszük rá a cukros tojásfehérjét, majd megszórjuk az aprított dióval.
  5. További 20 percig sütjük, amíg a tojáshab rózsaszínű nem lesz.
  6. Kihűtjük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása