Tojáshabbal borított édes szelet
Ez a finomság mindenkit levesz a lábáról! A lágy, kelt tészta, tetején az ellenállhatatlan, finom, édes tojáshabbal egyszerűen ellenállhatatlan! Hogy fokozzam az élvezeteket, a tojáshabbal borított édes szeletet a tészta és tojáshab közt egy jó adag, rummal elkevert pikáns ribizlilekvárral bolondítottam meg, a tetejére pedig egy jó nagy adag aprított dió került. Ha van kéznél kelesztőgép, akkor még egyszerűbb a dolgunk! Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 9.4.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
110 mllangyos víz
100 golvasztott vaj
4 dbtojássárga
3 ev. kanálkristálycukor
42 gfriss élesztő
300 gbúzafinomliszt
1/4 kv. kanálsó
Hab:
4 dbtojásfehérje
150 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
csipet só
Szükségünk lesz még:
pikáns lekvár kenéshez
aprított dió szóráshoz
- A tésztát kelesztőben készítettem el. Nem kell megijedni, a tészta nagyon lágy. Miután megkelt a kelesztőben, vajjal kikent tepsibe tesszük (42x32 cm), elegyengetjük, fóliával lefedjük és további 30 percig kelesztjük.
- 5 perccel a sütés megkezdése előtt a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tésztát 170 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük. Ezalatt a tojáshabba beledolgozzuk a kristálycukrot és vaníliacukrot.
- Ezután a tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük a pikáns lekvárral (akár egy kevés rummal is elkeverhetjük), erre visszük rá a cukros tojásfehérjét, majd megszórjuk az aprított dióval.
- További 20 percig sütjük, amíg a tojáshab rózsaszínű nem lesz.
- Kihűtjük, tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Neodolatelný ŽENSKÝ ROZMAR.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Fabelhafte Schnitten mit Nüssen und Eischnee an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS