TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Tojáshabos koszorúk vaníliakrémmel és gyümölccsel
Tojáshabos koszorúk vaníliakrémmel és gyümölccsel
Recept Tojáshabos koszorúk vaníliakrémmel és gyümölccsel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.12.2020

Tojáshabos koszorúk vaníliakrémmel és gyümölccsel

A tojáshabból készült szárított finomságok tökéletesen passzolnak az ünnepi asztalra. Bár az elkészítésük időigényesebb és bonyolultabb, nem kell tőle megijedni. Ha a hab állaga jó, akkor már csak meg kell formázni a koszorúkat, a sütő pedig végzi a dolgát. Végül krémmel megtöltjük, gyümölccsel díszítjük. Szerző: Petra H.

60 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

3 db
tojásfehérje
kristálycukor
1 kv. kanál
kukoricakeményítő

Vaníliás krém:

3 db
tojássárga
1 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
1 ev. kanál
finomliszt
200 ml
tej
100 ml
habtejszín

Díszítéshez:

Málna vagy más gyümölcs
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérje súlyát megmérjük, majd háromszoros mennyiségű kristálycukrot adunk hozzá. Kemény habbá verjük, amibe beledolgozzuk a keményítőt.
  2. A kapott masszát süteményes zsákba töltjük, rácsatoljuk a díszítőfejet és sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a kis koszorúkat- Úgy formázzuk, hogy a közepén kb. 3 cm átmérőjű üres lyuk legyen.
  3. Az így előkészített kis koszorúkat 80 fokos sütőben 40-50 percig szárítjuk.
  4. A krémhez a cukrot, tojássárgát, lisztet, vaníliacukrot és tejet alaposan elkeverjük, csomómentesre. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük.
  5. A vajat a tejszínnel kemény habbá verjük, majd eldolgozzuk a kihűlt pudinggal. Süteményes zsákba töltjük és a krémmel megtöltjük a kosárkákat. A tetejét gyümölccsel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása