Tojáshabos koszorúk vaníliakrémmel és gyümölccsel

Hozzáadta: TopPetra, 10.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
A tojáshabból készült szárított finomságok tökéletesen passzolnak az ünnepi asztalra. Bár az elkészítésük időigényesebb és bonyolultabb, nem kell tőle megijedni. Ha a hab állaga jó, akkor már csak meg kell formázni a koszorúkat, a sütő pedig végzi a dolgát. Végül krémmel megtöltjük, gyümölccsel díszítjük. Szerző: Petra H.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 10.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
3 dbtojásfehérje
kristálycukor
1 kv. kanálkukoricakeményítő
Vaníliás krém:
3 dbtojássárga
1 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1 ev. kanálfinomliszt
200 mltej
100 mlhabtejszín
Díszítéshez:
Málna vagy más gyümölcs
- A tojásfehérje súlyát megmérjük, majd háromszoros mennyiségű kristálycukrot adunk hozzá. Kemény habbá verjük, amibe beledolgozzuk a keményítőt.
- A kapott masszát süteményes zsákba töltjük, rácsatoljuk a díszítőfejet és sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a kis koszorúkat- Úgy formázzuk, hogy a közepén kb. 3 cm átmérőjű üres lyuk legyen.
- Az így előkészített kis koszorúkat 80 fokos sütőben 40-50 percig szárítjuk.
- A krémhez a cukrot, tojássárgát, lisztet, vaníliacukrot és tejet alaposan elkeverjük, csomómentesre. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS