Tojáshabos koszorúk vaníliakrémmel és gyümölccsel

Recept Tojáshabos koszorúk vaníliakrémmel és gyümölccsel
KÜLDÖTT KÉPEK

A tojáshabból készült szárított finomságok tökéletesen passzolnak az ünnepi asztalra. Bár az elkészítésük időigényesebb és bonyolultabb, nem kell tőle megijedni. Ha a hab állaga jó, akkor már csak meg kell formázni a koszorúkat, a sütő pedig végzi a dolgát. Végül krémmel megtöltjük, gyümölccsel díszítjük. Szerző: Petra H.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

3 dbtojásfehérje
kristálycukor
1 kv. kanálkukoricakeményítő

Vaníliás krém:

3 dbtojássárga
1 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1 ev. kanálfinomliszt
200 mltej
100 mlhabtejszín

Díszítéshez:

Málna vagy más gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérje súlyát megmérjük, majd háromszoros mennyiségű kristálycukrot adunk hozzá. Kemény habbá verjük, amibe beledolgozzuk a keményítőt.
  2. A kapott masszát süteményes zsákba töltjük, rácsatoljuk a díszítőfejet és sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a kis koszorúkat- Úgy formázzuk, hogy a közepén kb. 3 cm átmérőjű üres lyuk legyen.
  3. Az így előkészített kis koszorúkat 80 fokos sütőben 40-50 percig szárítjuk.
  4. A krémhez a cukrot, tojássárgát, lisztet, vaníliacukrot és tejet alaposan elkeverjük, csomómentesre. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük.
  5. A vajat a tejszínnel kemény habbá verjük, majd eldolgozzuk a kihűlt pudinggal. Süteményes zsákba töltjük és a krémmel megtöltjük a kosárkákat. A tetejét gyümölccsel díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás