Tojáshabos piskótakorong csokiöntettel

Recept Tojáshabos piskótakorong csokiöntettel
KÜLDÖTT KÉPEK

Egy kis luxus mindenkinek kijár! Ehhez pedig nem mindig kell drága dolgokra gondolni. A konyhában erre tökéletes megoldás a csokiöntettel gazdagított tojáshabos piskóta. Az alapanyagok egyszerűek, a végeredmény mégis csodás! Bolti piskóta, gőzfürdő felett habbá vert tojásfehérje (természetesen cukorral), na meg az elengedhetetlen csokiöntet. Csupán ennyi kell ehhez a finomsághoz! Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

6 dbtojásfehérje
200 gkristálycukor
1 csomagkör alakú piskóta
csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a cukorral együtt gőzfürdő felett kemény habbá verjük.
  2. Ez elég sokáig tart, kb. 20 perc, de érdemes kivárni és dolgozni vele! Arra is ügyelni kell, hogy a gőzfürdő ne legyen túl forró, így elkerüljük, hogy a fehérje túlfőjön. Kis lángon dolgozunk!
  3. Előkészítjük a piskótákat. A tojáshabot süteményes zsákba töltjük, majd ezzel visszük rá a piskótára a habot. Ügyeljünk arra, hogy a tojáshab szép magas csúcs formában kerüljön a piskótára. Hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Ezután csokiöntetbe mártjuk. Minél hidegebb és minél inkább megkötött a hab, annál gyorsabban megdermed a csokiöntet.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás