Tojáshabos ribizliszelet

Hozzáadta: TopPetra, 20.7.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Ribizli, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
A fanyar gyümölcsök kedvelői biztos rákapnak a fenséges tojáshabos ribizliszeletre. Az elkészítése egyáltan nem bonyolult, a sütemény pedig magáért beszél! Puha tészta jó sok ribizlivel, megbolondítva egy réteg édes tojáshabbal. A tésztában és tojáshabban lévő cukor tökéletesen kiegészíti a ribizli fanyarságát. Csak ajánlani tudom, igazi nyári sütemény a hétköznapokra. Szerző: Remcula
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.7.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Ribizli, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
250 gmargarin
150 gporcukor a tésztába
250 gporcukor a tojáshabhoz
5 dbtojás
450 grétesliszt
kb. 300 gribizli (fagyasztott vagy friss)
- A margarint a cukorral és tojássárgával habosra verjük. Óvatosan beledolgozzuk a porcukrot és sima állagú tésztát kell, hogy kapjunk. A tésztát pár perce félretesszük pihenni.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és beletesszük a tepsibe. A tésztát megszórjuk a ribizlivel és 180 fokon 20-25 percig sütjük.
- A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni. Ha már habos, a cukrot is hozzáadjuk.
- A cukrot tojáshabot rátesszük a forró sütemény tetejére, visszatesszük és addig sütjük, amíg a tojáshab felszíne rózsaszín nem lesz (kb. 10 perc). Ezután kivesszük a sütőből, felszeleteljük és tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rybízový koláč se snehem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Ríbezľový koláč so snehom.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ciasto porzeczkowe z pianką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Johannisbeerkuchen mit Baiser an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS