Tojáshabos ribizliszelet

A fanyar gyümölcsök kedvelői biztos rákapnak a fenséges tojáshabos ribizliszeletre. Az elkészítése egyáltan nem bonyolult, a sütemény pedig magáért beszél! Puha tészta jó sok ribizlivel, megbolondítva egy réteg édes tojáshabbal. A tésztában és tojáshabban lévő cukor tökéletesen kiegészíti a ribizli fanyarságát. Csak ajánlani tudom, igazi nyári sütemény a hétköznapokra. Szerző: Remcula

Hozzáadta:, 20.7.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Tojáshabos ribizliszelet

Hozzávalók

250 gmargarin
150 gporcukor a tésztába
250 gporcukor a tojáshabhoz
5 dbtojás
450 grétesliszt
kb. 300 gribizli (fagyasztott vagy friss)

Elkészítés menete

  1. A margarint a cukorral és tojássárgával habosra verjük. Óvatosan beledolgozzuk a porcukrot és sima állagú tésztát kell, hogy kapjunk. A tésztát pár perce félretesszük pihenni.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és beletesszük a tepsibe. A tésztát megszórjuk a ribizlivel és 180 fokon 20-25 percig sütjük.
  3. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni. Ha már habos, a cukrot is hozzáadjuk.
  4. A cukrot tojáshabot rátesszük a forró sütemény tetejére, visszatesszük és addig sütjük, amíg a tojáshab felszíne rózsaszín nem lesz (kb. 10 perc). Ezután kivesszük a sütőből, felszeleteljük és tálaljuk.