TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Ribizli Tojáshabos ribizliszelet
Tojáshabos ribizliszelet
Recept Tojáshabos ribizliszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A fanyar gyümölcsök kedvelői biztos rákapnak a fenséges tojáshabos ribizliszeletre. Az elkészítése egyáltan nem bonyolult, a sütemény pedig magáért beszél! Puha tészta jó sok ribizlivel, megbolondítva egy réteg édes tojáshabbal. A tésztában és tojáshabban lévő cukor tökéletesen kiegészíti a ribizli fanyarságát. Csak ajánlani tudom, igazi nyári sütemény a hétköznapokra. Szerző: Remcula

TopPetra TopPetra    ·   20.7.2018

Tojáshabos ribizliszelet

A fanyar gyümölcsök kedvelői biztos rákapnak a fenséges tojáshabos ribizliszeletre. Az elkészítése egyáltan nem bonyolult, a sütemény pedig magáért beszél! Puha tészta jó sok ribizlivel, megbolondítva egy réteg édes tojáshabbal. A tésztában és tojáshabban lévő cukor tökéletesen kiegészíti a ribizli fanyarságát. Csak ajánlani tudom, igazi nyári sütemény a hétköznapokra. Szerző: Remcula

40 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
margarin
150 g
porcukor a tésztába
250 g
porcukor a tojáshabhoz
5 db
tojás
450 g
rétesliszt
kb. 300 g
ribizli (fagyasztott vagy friss)
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A margarint a cukorral és tojássárgával habosra verjük. Óvatosan beledolgozzuk a porcukrot és sima állagú tésztát kell, hogy kapjunk. A tésztát pár perce félretesszük pihenni.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és beletesszük a tepsibe. A tésztát megszórjuk a ribizlivel és 180 fokon 20-25 percig sütjük.
  3. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni. Ha már habos, a cukrot is hozzáadjuk.
  4. A cukrot tojáshabot rátesszük a forró sütemény tetejére, visszatesszük és addig sütjük, amíg a tojáshab felszíne rózsaszín nem lesz (kb. 10 perc). Ezután kivesszük a sütőből, felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása