Tojáshabos szelet

Recept Tojáshabos szelet

Hozzáadta: TopPetra, 12.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű, de cserébe nagyon finom! Nálunk nagy kedvenc, nemcsak ünnepek alkalmával. A sütihez csupán 3 tojás kell. A sütit fanyarkás lekvárral készítem, szerintem ettől még finomabb és különlegesebb. Szerző: Blazka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 12.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

3 dbtojássárga
200 gporcukor
150 gmargarin
1 csomagvaníliacukor
1/2 csomagsütőpor
250 mltej
250 grétesliszt
2 ev. kanálkakaó
2 ev. kanáldarált dió

Hab:

3 dbtojásfehérje
csipet
150 gkristálycukor
1 ev. kanálkeményítő
Mogyoró vagy dió szóráshoz
Lekvár kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral és margarinnal felverjük. Hozzáadjuk a langyos tejet, a sütőporral elkevert és átszitált lisztet, a vaníliacukrot, kakaót és a diót.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük (38x25 cm), 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Miután megsült, ribizlilekvárral megkenjük.
  3. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, kanalanként beledolgozzuk a cukrot és a keményítőt.
  4. A habot rákenjük a lekváros tésztára, majd 150 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét, 15 percre visszatesszük. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás