TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tojáshabos szelet
Tojáshabos szelet
Recept Tojáshabos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.7.2021

Tojáshabos szelet

Egyszerű, de cserébe nagyon finom! Nálunk nagy kedvenc, nemcsak ünnepek alkalmával. A sütihez csupán 3 tojás kell. A sütit fanyarkás lekvárral készítem, szerintem ettől még finomabb és különlegesebb. Szerző: Blazka

Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojássárga
200 g
porcukor
150 g
margarin
1 csomag
vaníliacukor
1/2 csomag
sütőpor
250 ml
tej
250 g
rétesliszt
2 ev. kanál
kakaó
2 ev. kanál
darált dió

Hab:

3 db
tojásfehérje
csipet
150 g
kristálycukor
1 ev. kanál
keményítő
Mogyoró vagy dió szóráshoz
Lekvár kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a cukorral és margarinnal felverjük. Hozzáadjuk a langyos tejet, a sütőporral elkevert és átszitált lisztet, a vaníliacukrot, kakaót és a diót.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük (38x25 cm), 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Miután megsült, ribizlilekvárral megkenjük.
  3. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, kanalanként beledolgozzuk a cukrot és a keményítőt.
  4. A habot rákenjük a lekváros tésztára, majd 150 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét, 15 percre visszatesszük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása