Tojásleves

A tojáslevest szerintem imádni vagy utálni lehet. Szerencsére én az előző tábort képviselem. Talán azért is vagyok annyira oda a finom (és nem utolsósorban nagyon gyorsan elkészíthető) tojáslevesért, mert szeretem a köménymagot, az illatát és az ízét is. Valljuk be, a tojásleves köménymag nélkül nem az igazi. A recepten sok helyen lehet változtatni, olaj helyett zsírt is használhatunk, víz helyett maradék alaplét, és akár burgonyával is gazdagíthatjuk. Szerintem friss, szinte még forró, jó nagy szelet kenyérrel a legfinomabb.

Hozzáadta:, 9.11.2017
Kategória: Levesek
Előkészítési idő:
Recept Tojásleves

Hozzávalók

Hozzávaló 5 adaghoz:
2 ev. kanálolaj
1 dbkisebb hagyma
kevés köménymag
1 kv. kanál
ízlés szerint delikát
1 kv. kanálőrölt édes pirospaprika
3 dbtojás
2 ev. kanálrétesliszt
1,5 litervíz
kevés petrezselyemzöld
1 marékzsemlemorzsa

Elkészítés menete

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a köménymagot, az őrölt pirospaprikát, vízzel felöntjük, sóval és delikáttal ízesítjük, beleszórjuk a zsemlemorzsát és felforraljuk.
  2. Vízzel elkevert liszttel sűrítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A még forró és fortyogó levesbe belekeverjük a felvert tojást. Friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának