TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Tojásleves
Tojásleves
Recept Tojásleves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   9.11.2017

Tojásleves

A tojáslevest szerintem imádni vagy utálni lehet. Szerencsére én az előző tábort képviselem. Talán azért is vagyok annyira oda a finom (és nem utolsósorban nagyon gyorsan elkészíthető) tojáslevesért, mert szeretem a köménymagot, az illatát és az ízét is. Valljuk be, a tojásleves köménymag nélkül nem az igazi. A recepten sok helyen lehet változtatni, olaj helyett zsírt is használhatunk, víz helyett maradék alaplét, és akár burgonyával is gazdagíthatjuk. Szerintem friss, szinte még forró, jó nagy szelet kenyérrel a legfinomabb.

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Hozzávaló 5 adaghoz:

2 ev. kanál
olaj
1 db
kisebb hagyma
kevés köménymag
1 kv. kanál
ízlés szerint delikát
1 kv. kanál
őrölt édes pirospaprika
3 db
tojás
2 ev. kanál
rétesliszt
1,5 liter
víz
kevés petrezselyemzöld
1 marék
zsemlemorzsa
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a köménymagot, az őrölt pirospaprikát, vízzel felöntjük, sóval és delikáttal ízesítjük, beleszórjuk a zsemlemorzsát és felforraljuk.
  2. Vízzel elkevert liszttel sűrítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A még forró és fortyogó levesbe belekeverjük a felvert tojást. Friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása