Tojáslikőrös csúcsok - Fotókkal

Hozzáadta: TopPetra, 2.11.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
A tojáslikőrös csúcsok Szlovákiában és Csehországban is nagy népszerűségnek örvendenek, és ismerik őket Spicc néven is. A sütemény alapját egy lágy tészta képezi, amire egy üreges csokoládés „fal” kerül, melyet megtöltünk likőrös krémmel, végül az egészet csokoládés krémmel bezárjuk, és csokoládéval bevonjuk. Az elkészítéséhez kell némi kézügyesség, és nem árt, ha van speciális habzsákfejünk, amivel a csúcsok „fala” elkészíthető, de megéri a fáradozást. A végeredmény egy rendkívül finom édesség, ami minden konyhában és ünnepi asztalon megállja a helyét.
Hozzáadta: TopPetra, 2.11.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
ALAPANYAGOK
- A pudingport, kakaót, cukrot és vizet egy kisebb tálba tesszük, majd alacsony lángon felmelegítjük és folyamatos keverés mellett sűrű kását főzünk. Miután elkészült, levesszük a tűzről, majd beletörjük a csokoládét (50 g). Addig keverjük, míg a csokoládé fel nem olvad és el nem keveredik a krémmel. Megvárjuk, míg a krém teljesen kihűl.
- A margarint felverjük, hozzáadjuk a csokoládés krémet és kézi robotgéppel addig dolgozzuk, míg lágy krémet nem kapunk. A krémet hűtőszekrénybe tesszük 10-15 percre, majd habzsákba kanalazzuk.
- Fontos, hogy a csokoládés krém csomómentes és sima legyen.