Tojáslikőrös falatok csokoládéval, tejszínhabbal

Ebben a receptben nincs titok, finom lágy falatok, tojáslikőrrel, tejszínhabbal és csokoládéval. Titka, hogy legyen olyan sütőformánk, amivel ezeket a kis hosszúkás Eclair fánkokat meg tudjuk formázni. Nekem szerencsém volt, mert egy háztartási boltban rátaláltam és rögtön lecsaptam rá. A megsült alapot már csak tojáslikőrrel megtölteni, a díszítés pedig maga a tejszínhab és az olvasztott csokoládé. Szerző: Haanka

Hozzáadta:, 17.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Recept Tojáslikőrös falatok csokoládéval, tejszínhabbal

Hozzávalók

4 dbtojássárga
150 gporcukor
1 kv. kanálvaníliacukor
1-2 cseppcitromlé
olaj a formák kikenéséhez
tejszínhab
tojáslikőr
csokoládé

Elkészítés menete

  1. Először előkészítjük a sütőformát, majd jó alaposan olajjal kikenjük. Én Eclair fánk sütőformát használtam, amit egy háztartási boltban sikerült beszereznem.
  2. A tojássárgát a porcukorral, vaníliacukorral és pár csepp citromlével jó alaposan felverjük! Akkor jó, ha már kifehéredett, levegős, a térfogata is megnövekedett.
  3. A kapott tojásos masszát süteményes zsákba töltjük, majd ezzel töltjük meg félig a formákat.
  4. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, pár percig sütjük, amíg a tészta térfogata meg nem növekszik (figyelni kell!), majd 90 fokra csökkentjük a hőfokot és pár percig tovább sütjük, amíg a színe el nem kezd kicsit sötétedni.
  5. Kivesszük a sütőből, a tésztát pedig a formából. Nekem ebből a mennyiségből 12 db kis forma lett. A tetején 2 lyukat nyomok és ebbe töltjük bele a tojáslikőrt. A tetejét tejszínhabbal díszítjük, majd olvasztott csokoládéba mártjuk.

 

Můj blog s Naty: Pečení všeho druhu ORIGINAL