TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Tojáslikőrös kuglóf
Tojáslikőrös kuglóf
Recept Tojáslikőrös kuglóf
TopPetra TopPetra    ·   10.10.2022

Tojáslikőrös kuglóf

Ünnepi édesség, de nem kell vele az ünnepekig várni. Szerző: Janaha

Alapanyagok
4 db
tojás
150 - 160 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
200 ml
olaj
200 ml
tojáslikőr
260 g
rétesliszt
40 g
burgonyakeményítő
1 csomag
sütőpor
Vaj és liszt a formához
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kuglóf sütőformát kivajazzuk, liszttel beszórjuk. A lisztet akár kókuszreszelékre is cserélhetjük.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük. Fokozatosan kerül bele az olaj és tojáslikőr, majd a sütőporral és keményítővel elkevert liszt is.
  3. A tésztát a formába töltjük, 160 fokon 45-50 percig sütjük.
  4. A kuglófot érdemes 20-30 fokkal alacsonyabb hőfokon sütni mint a piskótát.
  5. A megsült kuglófot a formával együtt kihűtjük, majd kiforgatjuk a formából.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása