TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Tojáslikőrös kuglóf
Tojáslikőrös kuglóf
Recept Tojáslikőrös kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez az ünnepi finomság pillanatok alatt elfogyott. Ezt nem is csokádlom, mert annyira különleges és finom, hogy a család szinte csodákára járt. Az alap ötlet megvolt, de a maradék tojáslikőrt is el kellett fogyasztani. A végeredmény magáért beszél! Szerző: Petra

TopPetra TopPetra    ·   30.4.2021

Tojáslikőrös kuglóf

Ez az ünnepi finomság pillanatok alatt elfogyott. Ezt nem is csokádlom, mert annyira különleges és finom, hogy a család szinte csodákára járt. Az alap ötlet megvolt, de a maradék tojáslikőrt is el kellett fogyasztani. A végeredmény magáért beszél! Szerző: Petra

Alapanyagok
125 g
búzafinomliszt
125 g
kukoricakeményítő
1 csomag
sütőpor
200 g
porcukor
2 csomag
vaníliacukor
5 db
tojás
250 ml
olaj
250 ml
tojáslikőr
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet, keményítőt, sütőport és cukrokat elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a likőrt, majd alaposan eldolgozzuk.
  3. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt kuglóf sütőformába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük.
  4. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy a kuglóf megsült-e.
  5. Porcukorral meghintjük, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása