Tojáslikőrös sajttorta

Recept Tojáslikőrös sajttorta

Hozzáadta: TopPetra, 28.4.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Sajttorta, Legjobb desszertek

KÜLDÖTT KÉPEK

Csupán pár hozzávaló kell ehhez a fantasztikus sajttortához. A kekszes alap is nagyon finom, de a krémet legszívesebben magam elé venném és nagy kanállal falnám. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 28.4.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Sajttorta, Legjobb desszertek

ALAPANYAGOK

Korpusz:

1 csomagLotus karamellás keksz (120 g)
50 gvaj

Töltelék:

400 gnatúr krémsajt
3/4 csészetojáslikőr (75-100 ml)
150-200 mlcukor, vagy ízlés szerint
1 dbtojás

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet apróra törjük, elkeverjük a felolvasztott vajjal.
  2. A kisebb tortaforma alját kibéleljük a kekszes alappal, egy kevés az oldalára is kerül.
  3. A krém hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, majd rákanalazzuk a kekszes alapra.
  4. Előkészítünk egy nagyobb formát, kb. 3 cm magasan vízzel felöntjük, rátesszük a sajttorta alapot tartalmazó formát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük (amíg a közepe meg nem "keményedik").
  5. Kihűtjük, legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás