TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Tojáslikőrös szelet párizsi tejszínes krémmel
Tojáslikőrös szelet párizsi tejszínes krémmel
Recept Tojáslikőrös szelet párizsi tejszínes krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A tojáslikőrös szelet párizsi tejszínes krémmel ínycsiklandó sütemény luxuskivitelben. Egy családi ünnepségre készültem ezzel a desszerttel, és mindenki tudni akarta a receptet. Rendkívül finom, az elkészítése egyszerű, minden cukrászdában megállja a helyét.

bianca285    ·   10.9.2016

Tojáslikőrös szelet párizsi tejszínes krémmel

A tojáslikőrös szelet párizsi tejszínes krémmel ínycsiklandó sütemény luxuskivitelben. Egy családi ünnepségre készültem ezzel a desszerttel, és mindenki tudni akarta a receptet. Rendkívül finom, az elkészítése egyszerű, minden cukrászdában megállja a helyét.

80 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

5 db
tojás
3 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
olaj
2 ev. kanál
forró víz
5 ev. kanál
rétesliszt
2 ev. kanál
kakaó
0,5 csomag
sütőpor

Krémhez:

750 ml
tej
3 csomag
vaníliapuding
200 ml
tojáslikőr
250 g
vaj
3 ev. kanál
porcukor

Párizsi krém:

2 csomag
40 %-os habtejszín
1 ev. kanál
cukor
2 ev. kanál
kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
80 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásokat szétválasszuk. A fehérjét pedig majdnem kész habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Miután a tojáshab elkészült, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját (egyenként), az olajat, a vizet, végül a réteslisztet, sütőport és kakaót.
  2. A tésztát kiolajozott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, és közepes hőfokon nagyjából 10 percig sütjük.
  3. Elkészítjük a krémet: 600 ml tejet felforralunk, a maradék 150 ml tejben feloldjuk a pudingport, és hozzáöntjük a forró tejhez. Addig főzzük, míg sűrű pudingot nem kapunk. Miután elkészült, hozzáöntjük a tojáslikőrt, és hagyjuk kihűlni.
  4. A szobahőmérsékletű vajat habosra verjük, és adagonként hozzákeverjük a tojáslikőrös pudingot. A kész krémet ráöntjük a megsült tésztára.
  5. A párizsi krémhez a tejszínt a kakaóval és cukorral kemény habbá verjük és egyenletesen rákanalazzuk a tojáslikőrös krémre.
  6. A süteményt reszelt csokoládéval díszítjük, tojáslikőrrel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása