Tojáslikőrös szelet párizsi tejszínes krémmel

A tojáslikőrös szelet párizsi tejszínes krémmel ínycsiklandó sütemény luxuskivitelben. Egy családi ünnepségre készültem ezzel a desszerttel, és mindenki tudni akarta a receptet. Rendkívül finom, az elkészítése egyszerű, minden cukrászdában megállja a helyét.

Hozzáadta:bianca285, 10.9.2016
Kategória: Desszertek
Tojáslikőrös szelet párizsi tejszínes krémmel

Hozzávalók

Tésztához:
5 dbtojás
3 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálolaj
2 ev. kanálforró víz
5 ev. kanálrétesliszt
2 ev. kanálkakaó
0,5 csomagsütőpor
Krémhez:
750 mltej
3 csomagvaníliapuding
200 mltojáslikőr
250 gvaj
3 ev. kanálporcukor
Párizsi krém:
2 csomag40 %-os habtejszín
1 ev. kanálcukor
2 ev. kanálkakaó

Elkészítés menete

  1. A tojásokat szétválasszuk. A fehérjét pedig majdnem kész habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Miután a tojáshab elkészült, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját (egyenként), az olajat, a vizet, végül a réteslisztet, sütőport és kakaót.
  2. A tésztát kiolajozott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, és közepes hőfokon nagyjából 10 percig sütjük.
  3. Elkészítjük a krémet: 600 ml tejet felforralunk, a maradék 150 ml tejben feloldjuk a pudingport, és hozzáöntjük a forró tejhez. Addig főzzük, míg sűrű pudingot nem kapunk. Miután elkészült, hozzáöntjük a tojáslikőrt, és hagyjuk kihűlni.
  4. A szobahőmérsékletű vajat habosra verjük, és adagonként hozzákeverjük a tojáslikőrös pudingot. A kész krémet ráöntjük a megsült tésztára.
  5. A párizsi krémhez a tejszínt a kakaóval és cukorral kemény habbá verjük és egyenletesen rákanalazzuk a tojáslikőrös krémre.
  6. A süteményt reszelt csokoládéval díszítjük, tojáslikőrrel tálaljuk.