Tojáslikőrös szelet párizsi tejszínes krémmel
A tojáslikőrös szelet párizsi tejszínes krémmel ínycsiklandó sütemény luxuskivitelben. Egy családi ünnepségre készültem ezzel a desszerttel, és mindenki tudni akarta a receptet. Rendkívül finom, az elkészítése egyszerű, minden cukrászdában megállja a helyét.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: bianca285, 10.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tésztához:
5 dbtojás
3 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálolaj
2 ev. kanálforró víz
5 ev. kanálrétesliszt
2 ev. kanálkakaó
0,5 csomagsütőpor
Krémhez:
750 mltej
3 csomagvaníliapuding
200 mltojáslikőr
250 gvaj
3 ev. kanálporcukor
Párizsi krém:
2 csomag40 %-os habtejszín
1 ev. kanálcukor
2 ev. kanálkakaó
- Elkészítjük a krémet: 600 ml tejet felforralunk, a maradék 150 ml tejben feloldjuk a pudingport, és hozzáöntjük a forró tejhez. Addig főzzük, míg sűrű pudingot nem kapunk. Miután elkészült, hozzáöntjük a tojáslikőrt, és hagyjuk kihűlni.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS