Tojáslikőrös szelet

Recept Tojáslikőrös szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

A tojáslikőrös szeletre csak ránézni és gyönyörűség! Három fantasztikus, tökéletes réteg, ami csodásan harmonizál egymással. Egy réteg finom, puha, kakaós tészta kedvenc lekvárunkkal megkenve, erre jön a tojáslikőrrel és habos vajjal eldolgozott vaníliapudingos krém, a végén pedig a kakaóval, cukorral és habfixálóval habbá vert habtejszín. Hát kell ennél több? Szerintem nem, ez a süti minden pénzt megér! Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
130 gkristálycukor
5 ev. kanálolaj
160 gfinomliszt
2 ev. kanálkakaó
lekvár kenéshez

Krém:

800 mltej
3 csomagvaníliapuding
ízlés szerint cukor
200 mltojáslikőr
250 gvaj
3 ev. kanálporcukor

Hab:

500 mlhabtejszín
2 ev. kanálkakaó
ízlés szerint cukor
2 csomaghabfixáló

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A tojássárgát felverjük és óvatosan eldolgozzuk a tojáshabbal. Beleforgatjuk a kakaóval elkevert lisztet. A tésztát kivajazott, liszttel beszórt, magas falú, 38x25 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokon 25 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  2. A tejből, cukorból és pudingporból, sűrű pudingot főzünk. Még amíg forró, belekeverjük a tojáslikőrt, majd kihűtjük. A vajat három evőkanál porcukorral habosra verjük, ezután beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
  3. A kihűlt tésztát lekvárral megkenjük, majd erre kerül rá a finom pudingos-tojáslikőrös krém.
  4. A habtejszínt a kakaóval, cukorral és habfixálóval együtt kemény habbá verjük.
  5. Az elkészült tejszínhabbal díszítjük a sütemény tetejét. Kevés tojáslikőrrel meglocsolhatjuk, reszelt csokoládéval vagy csokidíszekkel megszórhatjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás