TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Tojáslikőrös szelet
Tojáslikőrös szelet
Recept Tojáslikőrös szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A tojáslikőrös szeletre csak ránézni és gyönyörűség! Három fantasztikus, tökéletes réteg, ami csodásan harmonizál egymással. Egy réteg finom, puha, kakaós tészta kedvenc lekvárunkkal megkenve, erre jön a tojáslikőrrel és habos vajjal eldolgozott vaníliapudingos krém, a végén pedig a kakaóval, cukorral és habfixálóval habbá vert habtejszín. Hát kell ennél több? Szerintem nem, ez a süti minden pénzt megér! Szerző: Petra

TopPetra TopPetra    ·   5.10.2019

Tojáslikőrös szelet

A tojáslikőrös szeletre csak ránézni és gyönyörűség! Három fantasztikus, tökéletes réteg, ami csodásan harmonizál egymással. Egy réteg finom, puha, kakaós tészta kedvenc lekvárunkkal megkenve, erre jön a tojáslikőrrel és habos vajjal eldolgozott vaníliapudingos krém, a végén pedig a kakaóval, cukorral és habfixálóval habbá vert habtejszín. Hát kell ennél több? Szerintem nem, ez a süti minden pénzt megér! Szerző: Petra

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
130 g
kristálycukor
5 ev. kanál
olaj
160 g
finomliszt
2 ev. kanál
kakaó
lekvár kenéshez

Krém:

800 ml
tej
3 csomag
vaníliapuding
ízlés szerint cukor
200 ml
tojáslikőr
250 g
vaj
3 ev. kanál
porcukor

Hab:

500 ml
habtejszín
2 ev. kanál
kakaó
ízlés szerint cukor
2 csomag
habfixáló
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A tojássárgát felverjük és óvatosan eldolgozzuk a tojáshabbal. Beleforgatjuk a kakaóval elkevert lisztet. A tésztát kivajazott, liszttel beszórt, magas falú, 38x25 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokon 25 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  2. A tejből, cukorból és pudingporból, sűrű pudingot főzünk. Még amíg forró, belekeverjük a tojáslikőrt, majd kihűtjük. A vajat három evőkanál porcukorral habosra verjük, ezután beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
  3. A kihűlt tésztát lekvárral megkenjük, majd erre kerül rá a finom pudingos-tojáslikőrös krém.
  4. A habtejszínt a kakaóval, cukorral és habfixálóval együtt kemény habbá verjük.
  5. Az elkészült tejszínhabbal díszítjük a sütemény tetejét. Kevés tojáslikőrrel meglocsolhatjuk, reszelt csokoládéval vagy csokidíszekkel megszórhatjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása