TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Tojáslikőrös szelet
Tojáslikőrös szelet
Recept Tojáslikőrös szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egyszerűen elkészíthető édesség, ami mindenkit levesz a lábáról. A tojáslikőrös szelet három ellenállhatatlan rétegből áll: finom és puha kakaós piskótából, amit egy jó nagy adag vaníliapudingos-tojáslikőrös krémmel kenünk meg, és erre kerül a párizsi krém, vagy a finom és sűrű kakaós-cukros tejszínhabos krém. A végeredmény ellenállhatatlan, és a sütemény ünnepnapokon, akár ajándéknak is megállja a helyét.

Babu27    ·   5.8.2017

Tojáslikőrös szelet

Egyszerűen elkészíthető édesség, ami mindenkit levesz a lábáról. A tojáslikőrös szelet három ellenállhatatlan rétegből áll: finom és puha kakaós piskótából, amit egy jó nagy adag vaníliapudingos-tojáslikőrös krémmel kenünk meg, és erre kerül a párizsi krém, vagy a finom és sűrű kakaós-cukros tejszínhabos krém. A végeredmény ellenállhatatlan, és a sütemény ünnepnapokon, akár ajándéknak is megállja a helyét.

Alapanyagok

Piskóta:

5 db
tojás
3 ev. kanál
porcukor
2 ev. kanál
olaj
2-3 ev. kanál
forró víz
5 ev. kanál
rétesliszt
2 ev. kanál
kakaó
½ csomag
sütőpor
lekvár kenéshez

Krém:

750 ml
tej
3 csomag
vaníliapuding
200 ml
tojáslikőr
250 g
vaj
3 ev. kanál
porcukor

Tejszínes krém:

2 csomag
növényi főzőtejszín (Cremefine)
1 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások sárgáját a cukorral, forró vízzel, olajjal alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a tojáshabot és az átszitált, kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A piskótatésztát 30x40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon készre sütjük. Miután kihűlt, lekvárral megkenjük.
  3. Elkészítjük a krémet: a tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk, levesszük a tűzről és még melegében belekeverjük a tojáslikőrt. A likőr elég édes, és ez határozza meg, mennyi cukrot kell még a krémhez adni. Megvárjuk, míg a krém kihűl.
  4. A vajat a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a kihűlt krémbe. Jó krémesre keverjük.
  5. A krémet rákenjük a piskótára, végül a tetejét megkenjük a tejszínes krémmel – ehhez az összes hozzávalót egy tálba tesszük és jó alaposan felverjük. Ha nem kapható Cremefine, akkor a habtejszínt felforraljuk, elkeverjük a cukorral és a kakaóval, majd kihűtjük és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap habosra verjük.
  6. A süteményt reszelt csokoládéval, vagy más ehető díszekkel díszítjük.

Forrás: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása