Tojáslikőrös szelet

Egyszerűen elkészíthető édesség, ami mindenkit levesz a lábáról. A tojáslikőrös szelet három ellenállhatatlan rétegből áll: finom és puha kakaós piskótából, amit egy jó nagy adag vaníliapudingos-tojáslikőrös krémmel kenünk meg, és erre kerül a párizsi krém, vagy a finom és sűrű kakaós-cukros tejszínhabos krém. A végeredmény ellenállhatatlan, és a sütemény ünnepnapokon, akár ajándéknak is megállja a helyét.

Hozzáadta:Babu27, 5.8.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Tojáslikőrös szelet

Hozzávalók

Piskóta:
5 dbtojás
3 ev. kanálporcukor
2 ev. kanálolaj
2-3 ev. kanálforró víz
5 ev. kanálrétesliszt
2 ev. kanálkakaó
½ csomagsütőpor
lekvár kenéshez
Krém:
750 mltej
3 csomagvaníliapuding
200 mltojáslikőr
250 gvaj
3 ev. kanálporcukor
Tejszínes krém:
2 csomagnövényi főzőtejszín (Cremefine)
1 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálkakaó

Elkészítés menete

  1. A tojások sárgáját a cukorral, forró vízzel, olajjal alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a tojáshabot és az átszitált, kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A piskótatésztát 30x40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon készre sütjük. Miután kihűlt, lekvárral megkenjük.
  3. Elkészítjük a krémet: a tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk, levesszük a tűzről és még melegében belekeverjük a tojáslikőrt. A likőr elég édes, és ez határozza meg, mennyi cukrot kell még a krémhez adni. Megvárjuk, míg a krém kihűl.
  4. A vajat a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a kihűlt krémbe. Jó krémesre keverjük.
  5. A krémet rákenjük a piskótára, végül a tetejét megkenjük a tejszínes krémmel – ehhez az összes hozzávalót egy tálba tesszük és jó alaposan felverjük. Ha nem kapható Cremefine, akkor a habtejszínt felforraljuk, elkeverjük a cukorral és a kakaóval, majd kihűtjük és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap habosra verjük.
  6. A süteményt reszelt csokoládéval, vagy más ehető díszekkel díszítjük.

Forrás: Vaření s Tomem