Tojásos burgonyasaláta hagyma nélkül

Minden salátának megvan a maga sajátos ízvilága, és ahány ember, annyi féle íz és tartalom. Én általában két-három féle salátát szoktam az ünnepek alkalmával készíteni, amiből az egyik a tojásos burgonyasaláta hagyma nélkül. Mivel a családban akad olyan, aki nem szereti a nyers hagymát, ez a változat neki is tökéletesen megfelel. Ízesítésnek majonézt, joghurtot, sót, borsot és a csemegeuborka levét használom. Se citromlé, se ecet, se cukor.

Hozzáadta:, 18.3.2018
Kategória: Saláták, Húsvét
Előkészítési idő:
Tojásos burgonyasaláta hagyma nélkül

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
2 kgkrumpli
12 dbtojás
400 gborsó és répakonzerv
200 gcsemegeuborka
őrölt feketebors
Öntet:
420 mlmajonéz
400 mlnatúr joghurt
5 ev. kanálmustár
1 ev. kanál porcukor
ízlés szerint csemegeuborka leve
őrölt fektebors

Elkészítés menete

  1. A burgonyát még előző nap a héjában, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kihűtjük.
  2. Másnap a tojásokat keményre főzzük, kihűtjük. A burgonyát meghámozzuk, kis kockára vágjuk vagy krumpliszeletelőn átnyomjuk. A tojásokat felkockázzuk, a borsót és répát leszűrjük, a csemegeuborkát apró kockára vágjuk. A tojást és zöldségeket hozzáadjuk a krumplihoz.
  3. Sózzuk és borsozzuk, elkeverjük, majd elkészítjük az öntetet.
  4. Az öntethez a hozzávalókat elkeverjük, a csemegeuborka levét is hozzáadhatjuk (én szeretem az ecetes-édes ízt, szerintem nagyon jól kiegészíti). Elkeverjük, ízesítjük, ráöntjük a burgonyás keverékre, majd legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Ha kell, a csemegeuborka levével, sóval és borssal tovább ízesíthetjük.

Forrás: Pečené, varené s Ivou