Tojásos burgonyasaláta hagyma nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 18.3.2018
Kategória: Saláták, Ebéd, Főétkezések, Vacsora, Öntetek és dresszingek, Burgonyasaláta, Tojásos saláta, Ünnepek, Húsvét
Minden salátának megvan a maga sajátos ízvilága, és ahány ember, annyi féle íz és tartalom. Én általában két-három féle salátát szoktam az ünnepek alkalmával készíteni, amiből az egyik a tojásos burgonyasaláta hagyma nélkül. Mivel a családban akad olyan, aki nem szereti a nyers hagymát, ez a változat neki is tökéletesen megfelel. Ízesítésnek majonézt, joghurtot, sót, borsot és a csemegeuborka levét használom. Se citromlé, se ecet, se cukor.
Hozzáadta: TopPetra, 18.3.2018
Kategória: Saláták, Ebéd, Főétkezések, Vacsora, Öntetek és dresszingek, Burgonyasaláta, Tojásos saláta, Ünnepek, Húsvét
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
Öntet:
- A burgonyát még előző nap a héjában, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kihűtjük.
- Másnap a tojásokat keményre főzzük, kihűtjük. A burgonyát meghámozzuk, kis kockára vágjuk vagy krumpliszeletelőn átnyomjuk. A tojásokat felkockázzuk, a borsót és répát leszűrjük, a csemegeuborkát apró kockára vágjuk. A tojást és zöldségeket hozzáadjuk a krumplihoz.
- Sózzuk és borsozzuk, elkeverjük, majd elkészítjük az öntetet.
- Az öntethez a hozzávalókat elkeverjük, a csemegeuborka levét is hozzáadhatjuk (én szeretem az ecetes-édes ízt, szerintem nagyon jól kiegészíti). Elkeverjük, ízesítjük, ráöntjük a burgonyás keverékre, majd legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Ha kell, a csemegeuborka levével, sóval és borssal tovább ízesíthetjük.
Forrás: Pečené, varené s Ivou