TopReceptek.hu Ünnepek Húsvét Tojásos saláta
Tojásos saláta
Recept Tojásos saláta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.3.2018

Tojásos saláta

Nálunk a tojásos saláta tipikus húsvéti étel, bár igazság szerint húsvét hétfőn délután készítem, amikor a lurkók megérkeztek a locsolásból. Kiadós, tartalmas, egy szelet kenyérrel is tökéletes, de pompás köret rántott és natúr húsokhoz is. Ki-ki a maga ízlése szerint készíti el. Én egy kevés worcestershire szószt is adok hozzá, és citromlé helyett ecetet használok. Nekem és a családnak is nagyon-nagyon ízlik.

45 perc
Elkészítés
Alapanyagok
10 db
tojás
250 g
majonéz
250 g
burgonya
150 g
csemegeuborka
50 g
vöröshagyma
40 g
mustár
20 ml
ecet
30 g
20 g
porcukor
5 ml
worcestershire szósz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd kicsit megsózzuk, hogy megpuhuljon.
  3. Egy jó nagy tálban a majonézt a mustárral és ecettel elkeverjük (érdemes kevesebb ecettel kezdeni és közben megkóstolni, nehogy túl ecetes legyen az öntet), majd beledolgozzuk a cukrot és a worcestershire szószt (itt is érdemesebb kevesebb mennyiséggel kezdeni, és ízlés szerint tovább adagolni).
  4. A szószba beletesszük a burgonyát, a felkockázott főtt tojást, a vöröshagymát és az apróra vágott csemegeuborkát.
  5. Alaposan eldolgozzuk, ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk, ecettel vagy worcestershire szósszal ízesíthetjük. Akár a csemegeuborka levével is hígíthatjuk a szószt, ha netán túl sűrű lenne.
  6. A saláta kihűtve a legfinomabb!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása