Tojásos saláta

Recept Tojásos saláta
KÜLDÖTT KÉPEK

Nálunk a tojásos saláta tipikus húsvéti étel, bár igazság szerint húsvét hétfőn délután készítem, amikor a lurkók megérkeztek a locsolásból. Kiadós, tartalmas, egy szelet kenyérrel is tökéletes, de pompás köret rántott és natúr húsokhoz is. Ki-ki a maga ízlése szerint készíti el. Én egy kevés worcestershire szószt is adok hozzá, és citromlé helyett ecetet használok. Nekem és a családnak is nagyon-nagyon ízlik.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

10 dbtojás
250 gmajonéz
250 gburgonya
150 gcsemegeuborka
50 gvöröshagyma
40 gmustár
20 mlecet
30 g
20 gporcukor
5 mlworcestershire szósz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd kicsit megsózzuk, hogy megpuhuljon.
  3. Egy jó nagy tálban a majonézt a mustárral és ecettel elkeverjük (érdemes kevesebb ecettel kezdeni és közben megkóstolni, nehogy túl ecetes legyen az öntet), majd beledolgozzuk a cukrot és a worcestershire szószt (itt is érdemesebb kevesebb mennyiséggel kezdeni, és ízlés szerint tovább adagolni).
  4. A szószba beletesszük a burgonyát, a felkockázott főtt tojást, a vöröshagymát és az apróra vágott csemegeuborkát.
  5. Alaposan eldolgozzuk, ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk, ecettel vagy worcestershire szósszal ízesíthetjük. Akár a csemegeuborka levével is hígíthatjuk a szószt, ha netán túl sűrű lenne.
  6. A saláta kihűtve a legfinomabb!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás