Tojásos szendvicskrém

Lágy, krémes tojásos szendvicskrém a mindennapokra. Talán legtovább az tart, amíg a tojást megmosom, majd keménnyé főzöm. Amíg a tojás a forró, bugyogó serpenyőben, addig előkészítem a többi alapanyagot, elkeverem, majd utolsó lépésben bele reszelem a főtt tojást. A végén egy utolsó kóstolás, sózás, esetleg borsozás, és kész. Hidegen a legfinomabb, de sokszor erre nincs idő, a család rögtön lecsap rá.

Hozzáadta:, 23.12.2017
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek
Előkészítési idő:
Recept Tojásos szendvicskrém

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
2 dbtojás
200 gnatúr krémsajt
50 g vaj
2 ev. kanáltej
50 gmetélőhagyma

Elkészítés menete

  1. A két tojást keményre főzzük.
  2. A natúr krémsajtot a margarinnal és két evőkanál tejjel krémesre dolgozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát és jó alaposan elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lereszelt, keményre főtt tojást, és óvatosan belekeverjük a krémbe.
  4. Ízlés szerint sózzuk.