Tojásos-zöldborsós karfiol

A karfiol egy fantasztikus zöldség, amit rengeteg módon el lehet készíteni. Ahány ház, annyi tejfölös karfiol recept, és akkor még nem esett szó a rengeteg féle képpen elkészített rakott karfiolról, vagy épp a karfiolkrémlevesről. Én legutóbb egy húshagyó ételt próbáltam ki, a tojásos-zöldborsós karfiolt. Főtt karfiol, finom zöldségek, tojás, kevés fűszer, és máris kész a pompás, egészséges fogás. Laktató, könnyű, és nemcsak főételként, hanem köretként is tálalható. A család tetszését elnyerte annak ellenére, hogy nem volt benne semmi hús, és ha nem is gyakran, néha azért megpróbálok ilyen fogásokat is becsempészni az étrendbe.

Hozzáadta:, 12.2.2017
Kategória: Főételek
Recept Tojásos-zöldborsós karfiol

Hozzávalók

1 dbkisebb karfiol (kb. 400 g)
1/2 dbpaprika (piros pritamin vagy kápia)
1 bögreborsó (fagyasztott vagy friss)
1 dbnagyobb hagyma
2 ev. kanálolaj
1 ev. kanálvaj
4 dbtojás
só, bors

Elkészítés menete

  1. A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük a felesleges vizet és megvárjuk, míg kihűl.
  2. Egy nagyobb serpenyőben olajat és vajat hevítünk, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és aranyszínűre pirítjük. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és további 5 percig pirítjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a karfolt, átkeverjük, egy krumplitörővel is áttörhetjük (én a kisebb karfioldarabokat szeretem). Ráütjük a tojást, és addig sütjük kevergetve, amíg a tojás meg nem sül.
  4. Sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a borsót, alaposan elkeverjük, lefedjük, a tüzet lekapcsoljuk, és 5-10 perc után tálaljuk.

Szerző: Nada I. (Rebeka)