Tojással, sajttal, sonkával töltött sült zsömle

Gyors, finom és tartalmas vacsora? Persze, egyáltalán nem lehetetlen. Nem kell hozzá sok hozzávaló, és nagyjából 20-25 perc alatt el is készül a tojással, sajttal, sonkával töltött sült zsömle. A fogás hozzávalóit szinte bármelyik boltban megvásárolhatjuk, és ha van otthon öreg zsömle, az is nyugodtan felhasználható. Azzal azért számolni kell, hogy a kamaszoknak és felnőtteknek egy sosem elég, így érdemes dupla adagot készíteni. Biztos elnyerjük vele a család tetszését.

Hozzáadta:, 12.3.2017
Kategória: Előételek, falatkák
Recept Tojással, sajttal, sonkával töltött sült zsömle

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 dbzsömle
4 dbtojás
4 szeletsonka
1/2 bögrereszelt sajt
zöldfűszer, fűszer ízlés szerint
alufólia

Elkészítés menete

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsit és 4 nagyobb darab alufóliadarabot előkészítünk.
  2. A zsömle tetejét levágjuk, belét kiszedjük.
  3. A zsömlébe beletesszük a sonkát, a sonkára ráütjük a tojást, majd megszórjuk a fűszerekkel és a reszelt sajttal. A zsömlét a „kalappal” lefedjük.
  4. A töltött zsömléket belecsomagoljuk az alufóliába, majd tepsire tesszük.
  5. A zsömléket 180 fokon 10-15 percig sütjük. Jó étvágyat!

Forrás: Vk