Tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarja
Ha valami tartalmas, laktató, izgalmas fogásra vágyunk, akkor a tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarját mindenképp érdemes kipróbálni. Nagyon egyszerű fogás (bár kissé pepecselős), és biztos ízleni fog a családnak, vendégeknek. Akár csirkemellből is készíthetjük, de szerintem a csirkehús kicsit szárazabb, így elsősorban tarjával ajánlom elkészíteni. A töltelékbe szalonnát vagy akár gombát is rakhatunk, sőt, sajttal is bolondíthatjuk.
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
4 szeletsertéstarja
100 gsonka (kb.)
2 dbtojás
1/2 ev. kanálvaj
1 dbborsókonzerv (200 g)
só, bors
búzafinomliszt
tojás panírozáshoz
zsemlemorzsa
olaj
- A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
- A sonkát kockára vágjuk. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a sonkát és a leszűrt borsót.
- Ráütjük a tojást, majd addig sütjük, amíg a sonkás-borsós „rántotta” el nem készül.
- A tojásos keveréket rákanalazzuk a hússzeletekre és becsomagoljuk, ha kell, hústűvel vagy fokpiszkálóval rögzítjük.
- A töltött húst bepanírozzuk, forró olajban megsütjük.
- Burgonyapürével, zöldségekkel tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS