Tojássárgás szelet

Recept Tojássárgás szelet

Hozzáadta: TopPetra, 27.5.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű diót szelet tojássárgás öntettel a tetején. Klasszikus, ízletes finomság ünnepekre, de a szürke hétköznapokat is nagyon jól feldobja.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 27.5.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

250 gmargarin
250 gporcukor
250 gdarált dió
180 grétesliszt
1 csomagsütőpor
6 dbtojásfehérje

Öntet:

6 dbtojássárga
250 gporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A margarint a porcukorral habosra verjük. Beledolgozzuk a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, ezt is beleforgatjuk.
  3. A tésztát kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben készre sütjük.
  4. Amíg sül, a tojássárgát a porcukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Miután megsült a tészta, a tojássárgás öntetet rögtön a tészta tetejére öntjük.
  5. Az öntettel érdemes gyorsan dolgozni, csak így lehet szépen, egyenletesen elkenni a sütemény tetején.
  6. Olvasztott csokival megcsorgatjuk a tetejét. Megvárjuk, míg a csoki megköt. Felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás