TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tojássárgás szelet
Tojássárgás szelet
Recept Tojássárgás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egyszerű diót szelet tojássárgás öntettel a tetején. Klasszikus, ízletes finomság ünnepekre, de a szürke hétköznapokat is nagyon jól feldobja.

TopPetra TopPetra    ·   27.5.2022

Tojássárgás szelet

Egyszerű diót szelet tojássárgás öntettel a tetején. Klasszikus, ízletes finomság ünnepekre, de a szürke hétköznapokat is nagyon jól feldobja.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

250 g
margarin
250 g
porcukor
250 g
darált dió
180 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
6 db
tojásfehérje

Öntet:

6 db
tojássárga
250 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A margarint a porcukorral habosra verjük. Beledolgozzuk a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, ezt is beleforgatjuk.
  3. A tésztát kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben készre sütjük.
  4. Amíg sül, a tojássárgát a porcukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Miután megsült a tészta, a tojássárgás öntetet rögtön a tészta tetejére öntjük.
  5. Az öntettel érdemes gyorsan dolgozni, csak így lehet szépen, egyenletesen elkenni a sütemény tetején.
  6. Olvasztott csokival megcsorgatjuk a tetejét. Megvárjuk, míg a csoki megköt. Felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása