Tojásszendvics, a tökéletes szendvicskenyér helyettesítő

Nincs otthon kenyér és hirtelen vendégek jönnek? Vagy csak valami mással, újjal szeretnénk meglepni a családot, ismerősöket, barátokat? Akkor bizony a tojásszendvicset mindenképp ki kell próbálni! Pofonegyszerű és zseniális fogás, ráadásul még laktató is! A tésztája liszt, tojás, tejföl, na meg az a sok, általunk választott finomság, ami még jobban feldobja! Ez lehet akár szalonna, sonka, paprika, pirított hagyma... Csak rajtunk áll! Szerző: Karambola

Hozzáadta:, 2.1.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Ünnepek, Sósak, Húsvét, Szilveszter és Újév
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tojásszendvics, a tökéletes szendvicskenyér helyettesítő

Hozzávalók

5 dbtojás
5 ev. kanálfinomliszt
5 ev. kanáltejföl
300 gszalonna
2 dbpaprika
só, bors
őrölt édes pirospaprika
petrezselyemzöld

Elkészítés menete

  1. A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, majd az egészet csomómentesre keverjük, gyakorlatilag felverjük. Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és paprikát. Sóval, borssal és örült pirospaprikával ízesítjük, természetesen az aprított. petrezselyemzöld is nagyon illik hozzá.
  2. Csak tipp, de akár pirított vöröshagymát is adhatunk hozzá, ez sem rontja el a finomságot. Érdemes kipróbálni!
  3. Az így kapott tojásos tésztát kivajazott és liszttel beszórt kenyérsütő formába kanalazzuk.
  4. Akár őzgerinc formát is használhatunk, ízlés dolga.
  5. Az így elkészített masszát 180 fokon 40 percig sütjük.
  6. Miután megsült és kihűlt, felszeleteljük és tálaljuk.