TopReceptek.hu Ünnepek Húsvét Tojásszendvics, a tökéletes szendvicskenyér helyettesítő
Tojásszendvics, a tökéletes szendvicskenyér helyettesítő
Recept Tojásszendvics, a tökéletes szendvicskenyér helyettesítő
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nincs otthon kenyér és hirtelen vendégek jönnek? Vagy csak valami mással, újjal szeretnénk meglepni a családot, ismerősöket, barátokat? Akkor bizony a tojásszendvicset mindenképp ki kell próbálni! Pofonegyszerű és zseniális fogás, ráadásul még laktató is! A tésztája liszt, tojás, tejföl, na meg az a sok, általunk választott finomság, ami még jobban feldobja! Ez lehet akár szalonna, sonka, paprika, pirított hagyma... Csak rajtunk áll! Szerző: Karambola

TopPetra TopPetra    ·   2.1.2020

Tojásszendvics, a tökéletes szendvicskenyér helyettesítő

Nincs otthon kenyér és hirtelen vendégek jönnek? Vagy csak valami mással, újjal szeretnénk meglepni a családot, ismerősöket, barátokat? Akkor bizony a tojásszendvicset mindenképp ki kell próbálni! Pofonegyszerű és zseniális fogás, ráadásul még laktató is! A tésztája liszt, tojás, tejföl, na meg az a sok, általunk választott finomság, ami még jobban feldobja! Ez lehet akár szalonna, sonka, paprika, pirított hagyma... Csak rajtunk áll! Szerző: Karambola

20 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
5 db
tojás
5 ev. kanál
finomliszt
5 ev. kanál
tejföl
300 g
szalonna
2 db
paprika
só, bors
őrölt édes pirospaprika
petrezselyemzöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, majd az egészet csomómentesre keverjük, gyakorlatilag felverjük. Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és paprikát. Sóval, borssal és örült pirospaprikával ízesítjük, természetesen az aprított. petrezselyemzöld is nagyon illik hozzá.
  2. Csak tipp, de akár pirított vöröshagymát is adhatunk hozzá, ez sem rontja el a finomságot. Érdemes kipróbálni!
  3. Az így kapott tojásos tésztát kivajazott és liszttel beszórt kenyérsütő formába kanalazzuk.
  4. Akár őzgerinc formát is használhatunk, ízlés dolga.
  5. Az így elkészített masszát 180 fokon 40 percig sütjük.
  6. Miután megsült és kihűlt, felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Jasstie7906 Jasstie7906    ·   14.11.2020   ·   Válasz   ·  

Miért nem lehet kitörölnia recepteket a szakácskönyyvből?

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása