Tojásszendvics, a tökéletes szendvicskenyér helyettesítő

Recept Tojásszendvics, a tökéletes szendvicskenyér helyettesítő
KÜLDÖTT KÉPEK

Nincs otthon kenyér és hirtelen vendégek jönnek? Vagy csak valami mással, újjal szeretnénk meglepni a családot, ismerősöket, barátokat? Akkor bizony a tojásszendvicset mindenképp ki kell próbálni! Pofonegyszerű és zseniális fogás, ráadásul még laktató is! A tésztája liszt, tojás, tejföl, na meg az a sok, általunk választott finomság, ami még jobban feldobja! Ez lehet akár szalonna, sonka, paprika, pirított hagyma... Csak rajtunk áll! Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

5 dbtojás
5 ev. kanálfinomliszt
5 ev. kanáltejföl
300 gszalonna
2 dbpaprika
só, bors
őrölt édes pirospaprika
petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, majd az egészet csomómentesre keverjük, gyakorlatilag felverjük. Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és paprikát. Sóval, borssal és örült pirospaprikával ízesítjük, természetesen az aprított. petrezselyemzöld is nagyon illik hozzá.
  2. Csak tipp, de akár pirított vöröshagymát is adhatunk hozzá, ez sem rontja el a finomságot. Érdemes kipróbálni!
  3. Az így kapott tojásos tésztát kivajazott és liszttel beszórt kenyérsütő formába kanalazzuk.
  4. Akár őzgerinc formát is használhatunk, ízlés dolga.
  5. Az így elkészített masszát 180 fokon 40 percig sütjük.
  6. Miután megsült és kihűlt, felszeleteljük és tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
14.11.2020, Jasstie7906 válasz01

Miért nem lehet kitörölnia recepteket a szakácskönyyvből?

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás