TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Tökéletes almás-diós táskák, tejfölös tésztából
Tökéletes almás-diós táskák, tejfölös tésztából
Recept Tökéletes almás-diós táskák, tejfölös tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Lágy falatok a mindennapokra, ünnepekre. Szerintem nem is kell több, mint egy falatnyi finomság, ami megkoronázza a napot. A tejfölös tésztából készült diós-almás táskák tökéletesen megfelelnek ennek a küldetésnek! A töltelék lágy, ízes, a tészta puha, egyszerűen ellenállhatatlan! Szerző: Karambola

TopPetra TopPetra    ·   7.12.2019

Tökéletes almás-diós táskák, tejfölös tésztából

Lágy falatok a mindennapokra, ünnepekre. Szerintem nem is kell több, mint egy falatnyi finomság, ami megkoronázza a napot. A tejfölös tésztából készült diós-almás táskák tökéletesen megfelelnek ennek a küldetésnek! A töltelék lágy, ízes, a tészta puha, egyszerűen ellenállhatatlan! Szerző: Karambola

45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 db
tojás
70 g
tejföl
100 g
puha vaj
45 ml
olaj
40 g
keményítő
280 g
finomliszt
1 kv. kanál
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor

Töltelék:

2 db
alma
70 g
darált dió
2 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
őrölt fahéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalót tálba tesszük és eldolgozzuk. Cipót formázunk, majd legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, majd serpenyőbe tesszük és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a diót, majd kihűtjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, majd kivagdossuk belőle a korongokat. A korongok közepét ujjunkkal benyomjuk.
  4. Rákanalazzuk az almás tölteléket, majd megformázzuk a táskákat..
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  6. Miután megsült, kihűtjük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása