Tökéletes almás-diós táskák, tejfölös tésztából

Lágy falatok a mindennapokra, ünnepekre. Szerintem nem is kell több, mint egy falatnyi finomság, ami megkoronázza a napot. A tejfölös tésztából készült diós-almás táskák tökéletesen megfelelnek ennek a küldetésnek! A töltelék lágy, ízes, a tészta puha, egyszerűen ellenállhatatlan! Szerző: Karambola

Hozzáadta:, 7.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tökéletes almás-diós táskák, tejfölös tésztából

Hozzávalók

Tészta:
1 dbtojás
70 gtejföl
100 gpuha vaj
45 mlolaj
40 gkeményítő
280 gfinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
1 csomagvaníliacukor
Töltelék:
2 dbalma
70 gdarált dió
2 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanálőrölt fahéj

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalót tálba tesszük és eldolgozzuk. Cipót formázunk, majd legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, majd serpenyőbe tesszük és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a diót, majd kihűtjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, majd kivagdossuk belőle a korongokat. A korongok közepét ujjunkkal benyomjuk.
  4. Rákanalazzuk az almás tölteléket, majd megformázzuk a táskákat..
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  6. Miután megsült, kihűtjük, porcukorral megszórjuk.