Tökéletes almás-diós táskák, tejfölös tésztából

Recept Tökéletes almás-diós táskák, tejfölös tésztából
KÜLDÖTT KÉPEK

Lágy falatok a mindennapokra, ünnepekre. Szerintem nem is kell több, mint egy falatnyi finomság, ami megkoronázza a napot. A tejfölös tésztából készült diós-almás táskák tökéletesen megfelelnek ennek a küldetésnek! A töltelék lágy, ízes, a tészta puha, egyszerűen ellenállhatatlan! Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

1 dbtojás
70 gtejföl
100 gpuha vaj
45 mlolaj
40 gkeményítő
280 gfinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
1 csomagvaníliacukor

Töltelék:

2 dbalma
70 gdarált dió
2 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanálőrölt fahéj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalót tálba tesszük és eldolgozzuk. Cipót formázunk, majd legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, majd serpenyőbe tesszük és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a diót, majd kihűtjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, majd kivagdossuk belőle a korongokat. A korongok közepét ujjunkkal benyomjuk.
  4. Rákanalazzuk az almás tölteléket, majd megformázzuk a táskákat..
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  6. Miután megsült, kihűtjük, porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás