Tökéletes, lekvárral tapasztott linzer

Recept Tökéletes, lekvárral tapasztott linzer
KÜLDÖTT KÉPEK

Linzer nélkül egyszerűen elképzelhetetlen a karácsony. Tapasztalt háziasszony révén számos receptet kipróbáltam, és azt hiszem, megtaláltam a tökéletes linzer receptjét. A kiszaggatott, megsütött formákat, korongokat természetesen házi lekvárral tapasztottam össze, a tetejét pedig egész egyszerűen porcukorral megszórtam. Nem nagy varázslat, a végeredmény mégis csodás! Szerző: Haanka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gbúzafinomliszt
250 gvaj
250 gporcukor
2 db tojássárga
1 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
1/2 kv. kanálsütőpor
citrom reszelt héja

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hozzávalókat alaposan eldolgozzuk. A sima állagú tésztát fóliába csomagoljuk és egy éjszakán át hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát 5 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
  4. Két formát lekvárral összetapasztunk, porcukorral megszórjuk.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás