TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Tökéletes máglyarakás maradék kalácsból, mazsolával és túróval. Gyerekkorunk édessége, de gyerekeink is imádják.
Tökéletes máglyarakás maradék kalácsból, mazsolával és túróval. Gyerekkorunk édessége, de gyerekeink is imádják.
Recept Tökéletes máglyarakás maradék kalácsból, mazsolával és túróval. Gyerekkorunk édessége, de gyerekeink is imádják.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.4.2023

Tökéletes máglyarakás maradék kalácsból, mazsolával és túróval. Gyerekkorunk édessége, de gyerekeink is imádják.

Húsvét után édesre is vettük a formát. Jó sok kalács maradt, így adta magát a máglyarakás ötlete. Szerző: Milka

55 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
2 db
kalács
6 db
tojás
600 ml
tej
7 evőkanál
kristálycukor
2 csomag
vaníliacukor
50 g
mazsola
1 l
reszelt alma
500 g
túró
100 ml
olaj
150 g
vaj
ízlés szerint
fahéjas cukor
szükség szerint
zsemlemorzsa

Hab:

6 db
tojásfehérje
5 evőkanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kalácsot vékonyra szeleteljük. A tejet, tojássárgát, cukrot, vaníliacukrot és olajat elkeverjük, két részre osztjuk.
  2. Az első adag tejes keverékbe belemártogatjuk a szeletelt kalácsot, majd ezzel béleljük ki a kivajazott és zsemlemorzsával beszórt magas falú tepsit. Ha maradt még tejes keverék, akkor azt rálocsoljuk a kalács tetejére
  3. A tepsiben lévő kalácsra rászórjuk a túrót, a túróra pedig a mazsolát. Erre kerül rá a reszelt alma, amit ízlés szerint cukorral, vaníliacukorral és fahéjas cukorral is ízesíthetünk.
  4. Erre kerül még egy réteg tejes keverékbe mártogatott kalács.
  5. A tetejére vékonyra szeletelt vajat teszünk, majd 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük. Közben a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, ezt kenjük a sült kalács tetejére. 15 percre visszatesszük a sütőbe. Miután megsült, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása