Tökéletes mákos beigli kelesztés nélkül

Recept Tökéletes mákos beigli kelesztés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 22.4.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Rétesek

KÜLDÖTT KÉPEK

A tésztával nagyon könnyű dolgozni. A mák lehetett volna több is, de azért így is megjárja :) A mákos mellé kakaós és diós változatot is készítettem, a család legnagyobb örömére. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 22.4.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Rétesek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgrétesliszt
4 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanál
1 csomagsütőpor
2 dbtojás
300 mlolaj
500 mltej
42 gélesztő
1/2 kv. kanálporcukor
100 mllangyos tej
ízlés szerint mák, dió, kakaó töltéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A 100 ml tejhez hozzáadunk fél evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és megvrájuk, mígy az élesztő felfut.
  2. A maradék hozzávalót egy másik tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sima állagú tésztává dolgozzuk, majd három részre oszjuk. Rögtön elkezdjük nyújtani.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a mákos töltelékkel (a mákot forró tejjel leforrázuk). Felcsavarjuk, majd ahol a tészta véget ér, rányomjuk a tekercsre - nehogy felnyíljon sütés közben.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A maradék két tésztát mákos és kakaós töltelékkel töltjük meg, felcsavarjuk, tepsire tesszük és készre sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás