Tökéletes mézes-puncsos kocka vaníliakrémmel

Recept Tökéletes mézes-puncsos kocka vaníliakrémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

Fantázia a tányéron! A mézes tészta a vaníliakrémmel, közepén pedig a puncsos réteggel egyszerűen mesés! Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Mézes tészta:

100 gporcukor
2 dbtojás
40 gvaj
2 ev. kanálméz
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 ev. kanáltejföl
300 gbúzafinomliszt

Tészta:

8 dbtojás
160 gporcukor
160 grétesliszt
1 csomagsütőpor
6 ev. kanálvíz
Ízlés szerintlekvár
Szükség szerintvíz
Ízlés szerintpuncs aroma

Krém:

2 csomagvanília ízű pudingpor
700 mltej
300 gvaj
200 gporcukor
2 csomagvaníliacukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a porcukorral és cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a puha vajat, a mézet, tejfölt. Ezután a száraz hozzávalókat. Tésztává dolgozzuk, két részre osztjuk, mindegyiket vékonyra nyújtjuk. Kivajazott és liszttel beszórt tepsiben mindkét tésztalapot megsütjük, 180 fokon 8-10 perig. Kihűtjük.
  2. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, beledolgozzuk a tojások sárgáját, egyenként. Hozzáadjuk a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 180 fokon 20-25 percig sütjük. A még forró tésztát lekvárral megkenjük – a lekvárt forró vízzel és puncsaromával keverjük el előtte.
  3. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A vajat a vaníliacukorral és porcukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
  4. A kapott krémmel megkenjük az egyik mézes tésztát, erre kerül a puncsos tészta. A puncsos tésztát megkenjük a krémmel, lefedjük a másik mézes tésztalappal. A tetejét porcukorral megszórjuk, ízlés szerint puncsos öntettel vagy sziruppal meglocsoljuk. %
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás