Tökös sajttorta

Recept Tökös sajttorta
KÜLDÖTT KÉPEK

A hokkaido tököt hamár lehet sütikbe is tenni, akkor sajttortába is. Ez már csak rajtunk múlik. A recept mindenképp megér egy misét.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap

50 gkesu
50 gdió
50 gzabpehely
30 gcsokis fehérjepor
10 gkakaó
50 gvaj
1 dbtojás

Töltelék

500 glágy túró
400 ghokkaido tök püré
1 dbtojás
1 ev. kanálvanília ízű pudingpor
60 gméz
1 ev. kanálfahéj
1kv. kanálfűszerkeverék (pl. őrölt ánizs, kardamon, gyömbér, szerecsendió)

Tetejére

Olvasztott csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az alap hozzávalóit leturmixoljuk, 20 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt sütőforma aljára tesszük, lenyomkodjuk. Villával kibökdössük, 170 fokos sütőben 5 percig sütjük. Ha nincs fehérjepor, akkor azt 20 g kakaóval helyettesíthetjük. Ízlés szerint édesítőt is használhatunk.
  2. A túrót a tojással és tökpürével kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingport, a fűszereket, mézet. Jó alaposan elkeverjük.
  3. A tölteléket rákanalazzuk az elősütött alapra, 150 fokos sütőben további 50 percig sütjük. A sütő aljára egy bögre vizet teszünk.
  4. Miután megsült, a sütő ajtaját lenyitjuk, a sajttortát kihűtjük. Miután kihűlt, csokiöntettel meglocsolhatjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás