Tölcséres pizza sonkával és sajttal

Hogy hogyan tehetnénk különlegessé a már megszokott pizzát? Hát így, egy kicsit átgondolva, átvariálva, feldobva. A tölcséres pizza sonkával és sajttal tényleg nagyon finom, a család és vendégek visszajelzéséből ítélve pedig nemcsak előételként, hanem főételnek is megállja a helyét. Természetesen a feltétet ízlés szerint variálhatjuk, készítettem már tejfölös alappal és húsmentes verzióban is. Az egészben az a legjobb, hogy mindegyik kis tészta akár más és más feltéttel elkészíthető. Mi azért legtöbbször mégis a szinte klasszikusnak mondható paradicsomos-sonkás-sajtos változatot készítjük el.

Hozzáadta:, 17.1.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek
Tölcséres pizza sonkával és sajttal

Hozzávalók

Tészta:
400-500 grétesliszt
125 mlvíz
125 mltej
1 ev. kanálélesztőpor
1 kv. kanálcukor
1/2 kv. kanál
2 ev. kanálolaj
Feltét:
100 gsonka
100 greszelni való sajt
ketchup
oregánó

Elkészítés menete

 

  1. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt – felfuttatjuk a kovászt.
  2. A tészta többi hozzávalóját egy tálba tesszük, hozzáöntjük a kovászt, végül a hozzávalókból tésztát gyúrunk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen megkelesztjük.
  3. Miután a tészta megkelt, a tésztát 8 darabra vágjuk, és mindegyikből cipócskát formázunk.
  4. A cipókat kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a ketchuppal, megszórjuk oregánóval, rátesszük a sonkát, a reszelt sajtot és a tésztát tölcsér alakúra hajtjuk.
  5. A tölcséreket egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 200 fokra (ha lehet, akkor melegebb fokozatra állítjuk a sütőt) előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.