Tölcséres pizza sonkával és sajttal

Hozzáadta: TopPetra, 17.1.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Ebéd, Szülinap
Hogy hogyan tehetnénk különlegessé a már megszokott pizzát? Hát így, egy kicsit átgondolva, átvariálva, feldobva. A tölcséres pizza sonkával és sajttal tényleg nagyon finom, a család és vendégek visszajelzéséből ítélve pedig nemcsak előételként, hanem főételnek is megállja a helyét. Természetesen a feltétet ízlés szerint variálhatjuk, készítettem már tejfölös alappal és húsmentes verzióban is. Az egészben az a legjobb, hogy mindegyik kis tészta akár más és más feltéttel elkészíthető. Mi azért legtöbbször mégis a szinte klasszikusnak mondható paradicsomos-sonkás-sajtos változatot készítjük el.
Hozzáadta: TopPetra, 17.1.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Ebéd, Szülinap
ALAPANYAGOK
Tészta:
Feltét:
- A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt – felfuttatjuk a kovászt.
- A tészta többi hozzávalóját egy tálba tesszük, hozzáöntjük a kovászt, végül a hozzávalókból tésztát gyúrunk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen megkelesztjük.
- Miután a tészta megkelt, a tésztát 8 darabra vágjuk, és mindegyikből cipócskát formázunk.
- A cipókat kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a ketchuppal, megszórjuk oregánóval, rátesszük a sonkát, a reszelt sajtot és a tésztát tölcsér alakúra hajtjuk.
- A tölcséreket egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 200 fokra (ha lehet, akkor melegebb fokozatra állítjuk a sütőt) előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.