TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Töltött burgonyatáska
Töltött burgonyatáska
Recept Töltött burgonyatáska
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   31.3.2018

Töltött burgonyatáska

A töltött burgonyatáska nagyon izgalmas étel, mi kicsiknek és nagyoknak is egyaránt tud kedvezni. Édesen és sósan is lehet készíteni, legutóbb pedig a sós változatot készítettem el. A burgonyás tésztából készült korongokat hagymán lepirított füstölt hússal töltöttem, majd a megsült táskákat párolt káposztával tálaltam. Tejföllel meglocsolva és pirított szalonnával megszórva is pompás.

50 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
főtt burgonya
2 db
tojás
2 kv. kanál
100 g
étkezési búzadara
100 g
rétesliszt
2 ev. kanál
keményítő
füstölt hús
káposzta
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, kihűtjük, kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a búzadarát, a keményítővel elkevert lisztet, sózzuk, hozzáadjuk a tojást, majd az egészet kézzel eldolgozzuk. Addig gyúrjuk, amíg tészta állagú nem lesz. Ha kell, akkor liszt és dara keverékével javíthatunk az állagán.
  2. A tésztából kis darabokat szaggatunk ki, amiket kinyújtunk és kör alakúra formázunk. A kis köröngok felének közepére rákanalazzuk a tölteléket, majd egy másik tésztakoronggal lefedjük. A széleit villával lenyomkodjuk, jó alaposan lezárjuk.
  3. A töltött burgonyatáskák minden oldalát aranyszínűre sütjük.
  4. A töltelék bármi lehet, én hagymán pirított füstölt húst készítettem (a húst és hagymát is igyekeztem jó apróra vágni), a kész burgonyatáskákat pedig párolt káposztával tálaltam.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása