Töltött burgonyatáska

A töltött burgonyatáska nagyon izgalmas étel, mi kicsiknek és nagyoknak is egyaránt tud kedvezni. Édesen és sósan is lehet készíteni, legutóbb pedig a sós változatot készítettem el. A burgonyás tésztából készült korongokat hagymán lepirított füstölt hússal töltöttem, majd a megsült táskákat párolt káposztával tálaltam. Tejföllel meglocsolva és pirított szalonnával megszórva is pompás.

Hozzáadta:, 31.3.2018
Kategória: Főételek, Hús nélkül
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Töltött burgonyatáska

Hozzávalók

1 kgfőtt burgonya
2 db tojás
2 kv. kanál
100 gétkezési búzadara
100 grétesliszt
2 ev. kanálkeményítő
füstölt hús
káposzta

Elkészítés menete

  1. A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, kihűtjük, kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a búzadarát, a keményítővel elkevert lisztet, sózzuk, hozzáadjuk a tojást, majd az egészet kézzel eldolgozzuk. Addig gyúrjuk, amíg tészta állagú nem lesz. Ha kell, akkor liszt és dara keverékével javíthatunk az állagán.
  2. A tésztából kis darabokat szaggatunk ki, amiket kinyújtunk és kör alakúra formázunk. A kis köröngok felének közepére rákanalazzuk a tölteléket, majd egy másik tésztakoronggal lefedjük. A széleit villával lenyomkodjuk, jó alaposan lezárjuk.
  3. A töltött burgonyatáskák minden oldalát aranyszínűre sütjük.
  4. A töltelék bármi lehet, én hagymán pirított füstölt húst készítettem (a húst és hagymát is igyekeztem jó apróra vágni), a kész burgonyatáskákat pedig párolt káposztával tálaltam.

Forrás: Vaření a pečení s radostí