Töltött csirke másképp

Recept Töltött csirke másképp
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem mindig marad sok idő a sütésre, főzésre, ezért érdemes olyan recepteket keresni, amelyek nem időigényesek. Éppen ezért hálás feladat a töltött csirke. Esetemben azért van egy kis csavar a történetben, mert a csirkét nem klasszikus módon készítettem el, hanem miután megtöltöttem, mint a húslevest, megfőztem. Csak ezután került a csirke a tepsibe, egy adag burgonyával – így a köret és főétel is egy tepsiben készült el. Szerző: Milka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 dbegész csirke

Töltelék:

4 dbtojás
1 dbkifli (kockára vágva)
1 ev. kanálapróra vágott vöröshagyma
1 ev. kanálzsemlemorzsa
2 ev. kanálrétesliszt
só, bors

Szükségünk lesz még:

leveszöldség
csirke fűszerkeverék
burgonya fűszerkeverék
6 ev. kanálkacsazsír
burgonya

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hozzávalókat eldolgozzuk és megtöltjük vele a csirkét.
  2. A csirkét egy nagy edénybe tesszük, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveszöldséget és elkezdjük főzni.
  3. A csirkét kb. 1 órát főzzük, majd kivesszük, megszárítjuk, olajjal megkenjük, ízlés szerint fűszerezzük, tepsibe tesszük, az aljára egy kevés főzőlevet öntünk. A csirkét körberakjuk a burgonyával, amit kacsazsírral megkenünk, ízlés szerint fűszerezzük és betesszük a sütőbe.
  4. A csirkét aranyszínűre sütjük, kb. 180 fokon. Amikor a csirke már elkészült, de a burgonya még kíván egy kevés sütést, akkor a csirkét kivesszük a tepsiből és készre sütjük a burgonyát.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás