Töltött csirkebatyuk

Szeretem a töltött húsokat, legyen az csirke, marha, pulyka vagy sertés. Mindegyiknek megvan a maga kellemes íze és aromája, amit a töltelékekkel, kis trükkökkel még finomabbá lehet varázsolni. Ezeknél a töltött csirkebatyunál a töltelékbe paprika, hagyma, reszelt sajt és tömlős sajt került. A csirkehús így belül is szaftos és puha maradt. Kívülről szalonnával csomagoltam be, amitől pedig még pompásabb, még ellenállhatatlanabb lett. Szerző: Blazena

Hozzáadta:, 27.1.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Töltött csirkebatyuk

Hozzávalók

4 dbcsirkemell
100 gfriss paprika (zöld)
100 greszelni való sajt
80 gtömlős sajt
1 dbújhagyma
ízlés szerint só, bors
8-12 dbvékony szelet szalonna

Elkészítés menete

  1. A csirkemelleket vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
  2. Az újhagymát és a paprikát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük. A tömlős sajtot elkeverjük a hagymával, paprikával és sajttal. A tölteléket rákanalazzuk a hússzeletekre, felcsavarjuk, majd becsomagoljuk a szalonnába. A szalonnába csomagolt húsos batyuk minden oldalát serpenyőben, forró olajban megpirítjuk.
  3. Az így előkészített batyukat sütőtálba tesszük. Ha akadt egy kis hússzaft, azzal meglocsoljuk, majd egy kevés forró vizet is öntünk a húsos batyuk alá. Alufóliával lefedjük, majd 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük és rápirítunk.
  4. Én fűszeres sült burgonyával tálalom. Ehhez a kockára vágott burgonyát sós vízben (amihez pár köménymagot is adtam) puhára főzöm, leszűröm, fűszerezem, egy kevés zsemlemorzsával is megszórom, majd forró olajban megpirítom.