Csirkemell burgonyás-zöldséges takaróval
Hozzáadva: 10.5.2017
A csirkemell burgonyás-zöldséges takaróval egy kitűnő inspiráció, amivel meglephetjük szeretteinket. A recept egyik nagy előnye, hogy a hozzávalók variálásával szinte ezer féle módon elkészíthető. Mindenki azzal gazdagítja, amivel szeretné, amire gusztusa van, és amit a család szeret. Több zöldség, kevesebb tejföl, egy kis füstölt szalonna, esetleg sonka, vagy jó sok sajt… Néha az is elég, ha megnézzük, mi van a hűtőben és azt használjuk a csirke takarójának.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Lecsós-pikáns csirkemell tócsnival
Hozzáadva: 20.2.2018
Egy igazán kiadós és tartalmas fogás az egész családnak. A lecsós-pikáns csirkemell tócsnival a család egyik nagy kedvence. Általában jó nagy adagot készítek belőle, de szinte nem létezik az a mennyiség, ami egy nap alatt ne fogyna el. Tócsnival rendkívül laktató, és megéri a fáradozást. A húst a lecsón kívül a hagyma és a többi fűszer teszi igazán finommá, a csípősséget pedig mindenki magára és családjára szabva állítja be.
Előkészítés 20 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Vajas csirke
Hozzáadva: 15.6.2020
Az egyik nagy kedvencem a vajas csirke, vagy ahogy tesóm nevezi, a vajon sült csirke. Igazából nem kell hozzá nagy varázslat: csirke, finom fűszerek, vaj, na meg egy kis türelem, amíg a csirke megsül. Az első fél órában csak sülni hagyom, a második fél óra előtt ráteszem a vajat, a harmadik fél óra előtt pedig meglocsolom a lével. Tökéletesen puha és szaftos marad a hús! Szerző: Karambola
Előkészítés 35 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Fűszeres-cukkinis csirkefalatok
Hozzáadva: 5.10.2019
Ennél a receptnél három nagyobb csirkecombot használtam, amit olyan kicsire kockáztam, amilyenre csak tudtam. Az aprított csirkét elkevertem a finom fűszerekkel és szószokkal, majd egy éjszakát hűtőszekrényben pihentettem. A fűszer a klasszikus són, borson kívül a curry fűszerkeveréket is jelentette, amitől igazán érdekes és pompázatos lett a csirkefalat. Másnap már csak olajon megsütöttem, a fűszeres-cukkinis csirkefalatokat pedig burgonyapürével tálaltam. Szerző: Danka
Előkészítés 35 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE