Töltött csirkecomb filé - fotókkal

Recept Töltött csirkecomb filé - fotókkal

Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Igazi ünnepi ebéd, amit a család imádni fog. Köretnek burgonyát választottam, de salátával vagy rizzsel is tökéletes. Szerző: Izabelka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Alap:

5 dbcsirkecomb
ízlés szerint
csipetbors
csipetőrölt pirospaprika

Töltelék:

2 dböregebb kifli
1 dbsárga színű paprika
1 dbparadicsom
csipet
1 dbtojás
1 ev. kanálzsír

Köret:

Főtt burgonya
zöldség

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csirkecombot kicsontoztam – a húst ehhez a finomsághoz használtam, a csontot pedig leveshez.
  2. A töltelékhez a kiflit kockáztam, hozzáadtam az apróra vágott paprikát, a paradicsom húsát, a tojást, csipet sót. Alaposan elkevertem.
  3. A „nagy csont” alkotta nyíláson töltöttem a combokat. A töltött combot tűvel zártam le.
  4. A töltött combokat kívülről sóztam és borsoztam, majd forró serpenyőben minden oldalát lepirítottam.
  5. A combokat kevés vízzel felöntöttem, majd kis lángon, lefedve 30 percig pároltam. Ezután a fedelet eltávolítottam, majd a tetejét sütőben ropogósra sütöttem.
  6. A húst konyhai papírtörlőre tettem, 15 percet pihentettem, felszeleteltem, tálaltam.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás