TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Töltött csirkecomb filé - fotókkal
Töltött csirkecomb filé - fotókkal
Recept Töltött csirkecomb filé - fotókkal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Igazi ünnepi ebéd, amit a család imádni fog. Köretnek burgonyát választottam, de salátával vagy rizzsel is tökéletes. Szerző: Izabelka

TopPetra TopPetra    ·   16.10.2021

Töltött csirkecomb filé - fotókkal

Igazi ünnepi ebéd, amit a család imádni fog. Köretnek burgonyát választottam, de salátával vagy rizzsel is tökéletes. Szerző: Izabelka

Alapanyagok

Alap:

5 db
csirkecomb
ízlés szerint
csipet
bors
csipet
őrölt pirospaprika

Töltelék:

2 db
öregebb kifli
1 db
sárga színű paprika
1 db
paradicsom
csipet
1 db
tojás
1 ev. kanál
zsír

Köret:

Főtt burgonya
zöldség
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkecombot kicsontoztam – a húst ehhez a finomsághoz használtam, a csontot pedig leveshez.
  2. A töltelékhez a kiflit kockáztam, hozzáadtam az apróra vágott paprikát, a paradicsom húsát, a tojást, csipet sót. Alaposan elkevertem.
  3. A „nagy csont” alkotta nyíláson töltöttem a combokat. A töltött combot tűvel zártam le.
  4. A töltött combokat kívülről sóztam és borsoztam, majd forró serpenyőben minden oldalát lepirítottam.
  5. A combokat kevés vízzel felöntöttem, majd kis lángon, lefedve 30 percig pároltam. Ezután a fedelet eltávolítottam, majd a tetejét sütőben ropogósra sütöttem.
  6. A húst konyhai papírtörlőre tettem, 15 percet pihentettem, felszeleteltem, tálaltam.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása