TopReceptek.hu Édes főételek Palacsinta Töltött cukkinipalacsinta
Töltött cukkinipalacsinta
Recept Töltött cukkinipalacsinta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.9.2021

Töltött cukkinipalacsinta

A palacsinta forrón, frissen az igazi. Én általában dupla adagot készítek, mert nagyon finom és a család is örömmel fogyasztja. Rögtön a serpenyőből. Szerző: Jaja

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1/2 kg
cukkini
2 db
tojás
1 kv. kanál
sütőpor
160 g
búzafinomliszt
20 g
burgonyakeményítő
350 ml
tej
Ízlés szerint
petrezselyemzöld
1/2 kv. kanál
1/2 kv. kanál
őrölt bors

Töltéshez:

500 g
csirkemell
1 db
vöröshagyma
1/2 kv. kanál
1/2 kv. kanál
őrölt bors
50 ml
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet ledaráljuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, vagy ezt is ledarálhatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd belekerül a víz is. Alaposan eldolgozzuk, majd a masszát forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. Félretesszük.
  2. A cukkinit kis kockára vágjuk, leturmixoljuk. Hozzáadjuk a tojást, a sütőporral elkevert lisztet és a keményítőt. Ezután kerül bele a tej, majd főzőkanállal elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, aprított petrezselyemzölddel megszórjuk. A tésztát 10 percig pihentetjük, majd ahogy a palacsintákat is, megsütjük.
  3. A forró, kevés olajjal kikent serpenyőbe teszünk egy adag tésztát. Amikor megsült, megfordítjuk, majd rákanalazzuk a tölteléket. Félbe hajtjuk, mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása