Töltött cukkinipalacsinta

Recept Töltött cukkinipalacsinta

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Palacsinta, Édes főételek, Reggeli, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

A palacsinta forrón, frissen az igazi. Én általában dupla adagot készítek, mert nagyon finom és a család is örömmel fogyasztja. Rögtön a serpenyőből. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Palacsinta, Édes főételek, Reggeli, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1/2 kgcukkini
2 dbtojás
1 kv. kanálsütőpor
160 gbúzafinomliszt
20 gburgonyakeményítő
350 mltej
Ízlés szerintpetrezselyemzöld
1/2 kv. kanál
1/2 kv. kanálőrölt bors

Töltéshez:

500 gcsirkemell
1 dbvöröshagyma
1/2 kv. kanál
1/2 kv. kanálőrölt bors
50 mlvíz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csirkemellet ledaráljuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, vagy ezt is ledarálhatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd belekerül a víz is. Alaposan eldolgozzuk, majd a masszát forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. Félretesszük.
  2. A cukkinit kis kockára vágjuk, leturmixoljuk. Hozzáadjuk a tojást, a sütőporral elkevert lisztet és a keményítőt. Ezután kerül bele a tej, majd főzőkanállal elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, aprított petrezselyemzölddel megszórjuk. A tésztát 10 percig pihentetjük, majd ahogy a palacsintákat is, megsütjük.
  3. A forró, kevés olajjal kikent serpenyőbe teszünk egy adag tésztát. Amikor megsült, megfordítjuk, majd rákanalazzuk a tölteléket. Félbe hajtjuk, mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás