TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Töltött és rakott receptek Töltött gombafejek
Töltött gombafejek
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   30.12.2019

Töltött gombafejek

A töltött gombafejek ismét az a kategória, amit szerintem nem lehet elrontani! A kedvencem a darált hússal töltött gombafej, persze a darált húst előtte jól fel kell tuningolni egy kis kéksajttal meg fűszerekkel. Ha ezzel kész vagyunk, akkor már csak megtöltjük a gombafejeket, be a sütőbe és kész! Már csak annyi dolgunk marad, hogy kitaláljuk a köretet. Szerző: Lacusin

40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
8 db
nagyobb gombafej (csiperke)
250 g
darált hús (sertés és marha keverék)
150 g
érlelt sajt (Niva sajtot választottam, de a Gouda is tökéletesen megteszi)
1 db
lilahagyma
1 dcl
tej
ízlés szerint só, bors, kakukkfű
50 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A gombafejeket megmossuk, megtisztítjuk, a tönkjét eltávolítjuk. Minden egyes kis megtisztított gombafejbe egy kevés vajat teszünk.
  2. A darált húst elkeverjük a választott sajttal, hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott gombatönköt, a tejet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk.
  3. A gombafejeket megtöltjük az így elkészített darált húsos keverékkel, a tetejére egy negyed lilahagymát teszünk.
  4. A gombafejeket 160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept