Töltött gombafejek

A töltött gombafejek ismét az a kategória, amit szerintem nem lehet elrontani! A kedvencem a darált hússal töltött gombafej, persze a darált húst előtte jól fel kell tuningolni egy kis kéksajttal meg fűszerekkel. Ha ezzel kész vagyunk, akkor már csak megtöltjük a gombafejeket, be a sütőbe és kész! Már csak annyi dolgunk marad, hogy kitaláljuk a köretet. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 30.12.2019
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Töltött gombafejek

Hozzávalók

8 dbnagyobb gombafej (csiperke)
250 gdarált hús (sertés és marha keverék)
150 gérlelt sajt (Niva sajtot választottam, de a Gouda is tökéletesen megteszi)
1 dblilahagyma
1 dcltej
ízlés szerint só, bors, kakukkfű
50 gvaj

Elkészítés menete

  1. A gombafejeket megmossuk, megtisztítjuk, a tönkjét eltávolítjuk. Minden egyes kis megtisztított gombafejbe egy kevés vajat teszünk.
  2. A darált húst elkeverjük a választott sajttal, hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott gombatönköt, a tejet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk.
  3. A gombafejeket megtöltjük az így elkészített darált húsos keverékkel, a tetejére egy negyed lilahagymát teszünk.
  4. A gombafejeket 160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.