Töltött háromszögek leveles tésztából – partikra
Ezt a töltött háromszöget egy iskolai rendezvényre vittem, ahol a gyerekek szinte azonnal elkapkodták. De nagyszerű uzsonnaként, vagy mint sima nassolni való baráti összejövetelekre. Mivel a tésztát nem kell otthon összeállítani, gyorsan elkészíthető, elég, ha kinyitjuk hozzá a hűtőt, és már szinte készek is a töltött háromszögek leveles tésztából – partikra.
Hozzávalók
Szükségünk lesz (a hozzávalók mennyiségét az határozza meg, mennyire szeretnénk „gazdag” tölteléket):1 csomagleveles tészta
sonka
szeletelt sajt vagy lapsajt
kéksajt
kukorica
camembert
kolbász
bazsalikomlevél
1 dbtojás sárgája kenéshez
szezámmag
Paradicsomszószhoz:1 dbparadicsompüré konzerv
oregánó
bors
fokhagyma
Elkészítés menete
- A leveles tésztát egy liszttel beszórt gyúródeszkán kinyújtjuk, és erre kerül a sűrű paradicsomos szósz.
- A paradicsomos szószhoz a paradicsompürét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát (én fokhagymásan szeretem, így 2-t használtam), az oregánót, ízlés szerint borsozzuk és alaposan elkeverjük. A szószt apróra vágott vöröshagymával is feldobhatjuk, és más hozzávalót is használhatunk (például reszelt zellert és sárgarépát).
- A tésztát megkenjük a paradicsomszósszal, és rárakjuk a hozzávalókat: sonkát, sajtotokat, megszórjuk a kukoricával, rátesszük a vékonyra vágott kolbászt, a bazsalikomleveleket. Ezután a tésztát feltekerjük, kezünkkel kicsit lelapítjuk, és kenyérvágó késsel felvágjuk (háromszög alakúra). A háromszögeket sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, tojássárgájával megkenjük, majd végül szezámmaggal megszórjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Megvárjuk, míg kihűl, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!