Töltött hústekercs darált húsból

Ismét egy újdonságot próbáltam ki. Mivel mindent „szemre” készítettem, a mennyiségeket nem tudom megírni. Viszont szerintem ezt a receptet nem lehet elrontani. A húsos alaphoz darált húst, fűszereket, aprított hagymát és tojást adtam, a töltelék pedig egész egyszerűen minden olyan finomság, amit otthon találtam. A tetejéről a finom szalonna sem hiányozhatott.

Hozzáadta:, 3.3.2020
Kategória: Főételek
Recept Töltött hústekercs darált húsból

Hozzávalók

Húsos alap:
darált hús
vöröshagyma
tojás
fűszer (só, bors, őrölt pirospaprika)
Szükségünk lesz még:
reszelni való sajt
tejbe áztatott kenyér
petrezselyemzöld
tojás
vöröshagyma
olaj
őrölt pirospaprika
só, bors
szalonna

Elkészítés menete

  1. A húst a tojással, aprított vöröshagymával és fűszerekkel elkeverjük.
  2. A húsos alapot fóliára tesszük, elegyengetjük (1,5 cm vastagra).%1
  3. A tojásokat megfőzzük, felaprítjuk és elkeverjük a tejbe áztatott kenyérrel. Hozzáadjuk az aprított, kevés olajon megpirított vöröshagymát, a reszelt sajtot. Fűszerezzük. Elkeverjük és rákanalazzuk a húsos alapra.%2
  4. Óvatosan felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. Tetejére szalonnát teszünk, 180 fokon készre sütjük.

Forrás: Coolinarika