Töltött kifli, kelesztés nélkül

Recept Töltött kifli, kelesztés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2021

Kategória: Péksütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A klasszikus kelt tésztából készült kiflinél gyorsabban készül el ez a finomság. A kifliket édes és sós töltelékkel is tölthetjük, ízlés dolga. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2021

Kategória: Péksütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
180 gtejföl
1/2 ev. kanálvaj vagy olívaolaj
1 kv. kanál
100 mllangyos tej
1/2 csomagélesztőpor
1 kv. kanálkristálycukor

Töltelék:

Sajt, sonka, Nutella, lekvár...

Szükségünk lesz még:

tej + tojás kenéshez
szezámmag szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 350 g lisztet sütőporral elkeverjük, tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a puha vajat vagy olajat és a tejfölt. A tejet felmelegítjük, hozzáadunk egy kanál vizet és az élesztőport. Az élesztőt felfuttatjuk, majd a lisztes keverékhez adjuk.
  2. Sima állagú tésztává gyúrjuk. Ha kell, akkor a maradék liszttel tudunk az állagán javítani.
  3. A tésztát 12 részre osztjuk. Mindegyik adagból kis golyót formázunk, kör alakúra nyújtjuk, majd ízlés szerint rátesszük a kiválasztott tölteléket. Ezután felcsavarjuk és megformázzuk a kifliket.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A kifliket felvert tojás és tej keverékével megkenjük, szezámmaggal megszórjuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Kihűtjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás