TopReceptek.hu Péksütemények Töltött kifli, kelesztés nélkül
Töltött kifli, kelesztés nélkül
Recept Töltött kifli, kelesztés nélkül
TopPetra TopPetra    ·   20.6.2021

Töltött kifli, kelesztés nélkül

A klasszikus kelt tésztából készült kiflinél gyorsabban készül el ez a finomság. A kifliket édes és sós töltelékkel is tölthetjük, ízlés dolga. Szerző: Triniti

Alapanyagok

Tészta:

400 g
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
180 g
tejföl
1/2 ev. kanál
vaj vagy olívaolaj
1 kv. kanál
100 ml
langyos tej
1/2 csomag
élesztőpor
1 kv. kanál
kristálycukor

Töltelék:

Sajt, sonka, Nutella, lekvár...

Szükségünk lesz még:

tej + tojás kenéshez
szezámmag szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. 350 g lisztet sütőporral elkeverjük, tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a puha vajat vagy olajat és a tejfölt. A tejet felmelegítjük, hozzáadunk egy kanál vizet és az élesztőport. Az élesztőt felfuttatjuk, majd a lisztes keverékhez adjuk.
  2. Sima állagú tésztává gyúrjuk. Ha kell, akkor a maradék liszttel tudunk az állagán javítani.
  3. A tésztát 12 részre osztjuk. Mindegyik adagból kis golyót formázunk, kör alakúra nyújtjuk, majd ízlés szerint rátesszük a kiválasztott tölteléket. Ezután felcsavarjuk és megformázzuk a kifliket.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A kifliket felvert tojás és tej keverékével megkenjük, szezámmaggal megszórjuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Kihűtjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása