Töltött kifli

Ennek a töltött kiflinek az a különlegessége, hogy nem kelesztettem. Persze a tésztájába a klasszikus módon került felfuttatott élesztő, sőt, sütőpor is, de a készre gyúrt tésztát rögtön felhasználtam. Amikor már elkészítettem a kifliket, azokat pihentettem kb. negyed órát a tepsin, majd az egészet készre sütöttem. Szerző: Blazena

Hozzáadta:, 19.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Töltött kifli

Hozzávalók

600 gfinomliszt
1 csomagsütőpor
1 kv. kanál
100 mlnövényi olaj
200 mllangyos tej
50 gélesztő
1 ev. kanálkristálycukor
200 mltejföl
Nutella töltéshez
tojássárga + tej kenéshez
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tésztát: 200 ml tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, tejfölt, olajat, élesztőt, majd sima állagú tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.
  4. Mindegyik tésztaadagot kb. fél centi vastag kör alakra nyújtjuk. A körlapokat 8-8 cikkre vágjuk. A szélesebb felére tesszük a Nutellát (vagy más tölteléket), felcsavarjuk és megformázzuk a kifliket. Összesen 32 db. kis kiflit sikerült készítenem.
  5. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 15 percig pihentetjük, tojás és tej keverékével megkenjük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának