Töltött kifli tejszínes tésztából

Hozzáadta: TopPetra, 15.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Vaníliás kiflik
A lágy, diós töltelékkel töltött kifli tejszínes tésztából nem túlzás, de az egyik legfinomabb sütemény, amit valaha készítettem. Főleg karácsony és a közelgő ünnepek alkalmával megvan a maga varázsa. Ez nemcsak a látványban és az ízben rejlik, hanem a konyhában és lakásban terjengő illatokban is. A tészta puha és lágy, a tölteléktől pedig mesés! Csak ajánlani tudom, ékes kiegészítője a karácsonyi asztalnak, süteményes tálnak. Szerző: Nada I (Rebeka).
Hozzáadta: TopPetra, 15.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Vaníliás kiflik
ALAPANYAGOK
Tészta:
Töltelék:
- A lisztet tálba szórjuk, belereszeljük a margarint, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kézzel sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt lesz elég időnk a töltelék elkészítésére – a hozzávalólat jó alaposan eldolgozzuk.
- A tésztát, miután kihűlt, 6 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket kor alakúra nyújtjuk (kb. 4 mm vastagra). A tésztaköröket 8 cikkre vágjuk, majd a szélesebb végére rátesszük a tölteléket. Felcsavarjuk, kifli alakúra formázzuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojássárgával megkenjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Még amíg forró, porcukorral megszórhatjuk.
- A készt kifliket tálaljuk, puhák, lágyak, tökéletesek.
Blogom: Vaření s Tomem