Töltött kifli tejszínes tésztából

A lágy, diós töltelékkel töltött kifli tejszínes tésztából nem túlzás, de az egyik legfinomabb sütemény, amit valaha készítettem. Főleg karácsony és a közelgő ünnepek alkalmával megvan a maga varázsa. Ez nemcsak a látványban és az ízben rejlik, hanem a konyhában és lakásban terjengő illatokban is. A tészta puha és lágy, a tölteléktől pedig mesés! Csak ajánlani tudom, ékes kiegészítője a karácsonyi asztalnak, süteményes tálnak. Szerző: Nada I (Rebeka).

Hozzáadta:, 15.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Töltött kifli tejszínes tésztából

Hozzávalók

Tészta:
540 grétesliszt
360 g margarin
125 mlhabtejszín (31%)
csipet só
Töltelék:
150 gdarált dió
150 gporcukor
1 dbtojásfehérje (a sárgáját kenéshez használjuk)
1 ev. kanálrum

Elkészítés menete

  1. A lisztet tálba szórjuk, belereszeljük a margarint, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kézzel sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt lesz elég időnk a töltelék elkészítésére – a hozzávalólat jó alaposan eldolgozzuk.
  2. A tésztát, miután kihűlt, 6 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket kor alakúra nyújtjuk (kb. 4 mm vastagra). A tésztaköröket 8 cikkre vágjuk, majd a szélesebb végére rátesszük a tölteléket. Felcsavarjuk, kifli alakúra formázzuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojássárgával megkenjük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Még amíg forró, porcukorral megszórhatjuk.
  4. A készt kifliket tálaljuk, puhák, lágyak, tökéletesek.

Blogom: Vaření s Tomem