Töltött kiflik
Ezeket a tökéletes töltött kifliket rögtön a sütés után lehet fogyasztani, ropogósak, és rendkívül finomak. Szinte bármilyen édes töltelékkel meg lehet őket tölteni, nálunk ez most a túrós és mákos töltelék volt. A tésztával nagyon könnyű dolgozni, nyúlós, mégsem ragad. Mivel nincs benne cukor, akár sós töltelékkel is használható, így a nem édesszájú családtagoknak és vendégeknek is kedveskedni tudunk.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2016
Kategória: Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Tésztához (kb. 32 darab):
400 gbúzafinomliszt
csipet só
250 gpuha vaj
180-200 gtejföl
Mákos töltelék:
100 gdarált mák
200 mltej (félzsíros vagy zsíros)
2 ev. kanálkristálycukor
30-40 gdarált piskóta
ízlés szerint rum
1 dbcitrom reszelt héja
Túrós töltelék:
250 gtúró
2 ev. kanálkrémsajt
4 ev. kanálcukor
1 dbtojás sárgája
1 dbcitrom reszelt héja
ízlés szerint rumba mártott mazsola (elhagyható)
- Az átszitált lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a kockára vágott puha vajat és a tejfölt. Sima állagú tésztává dolgozzuk. Az elkészült tészta nem ragad. Ezután fóliába csomagoljuk, majd legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Túrós töltelék:
a hozzávalókat alaposan elkeverjük, a rumos mazsola kihagyható. - A sütőt 180 fokra előmelegítjük, 2-3 tepsit pedig sütőpapírral kibélelünk.
- A tésztát kivesszük a hűtőből és 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt kör alakúra nyújtjuk, majd 8 egyenlő cikkre vágjuk. A cikkek szélesebb végére kerül a töltelék, amit a csúcsa felé haladva feltekerünk. A kész kiflik széleit ujjunkkal összenyomkodjuk, hogy a töltelék a sütés során ne csorogjon ki.
- A kifliket rátesszük a tepsire és a sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha már aranyszínű. Miután megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük, porcukorral megszórjuk, és már tálalhatjuk is. zárható süteményes dobozban tároljuk.
Forrás:Vikendovepeceni
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Plněné rohlíčky.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS