Töltött padlizsán

A zöldséges finomságok tárháza kimeríthetetlen! A töltött padlizsán pedig azért is zseniális, mert nemcsak a kikapart padlizsánhúst tudom felhasználni, hanem a tölteléket úgy kombinálom, ahogy csak szeretném. Ennél a finomsággal fekete erdei sonka, paprika, paradicsom és parmezán került még a padlizsáncsónakba, de természetesen ez kedvünkre változtatható.

Hozzáadta:, 22.8.2020
Kategória: Főételek
Recept Töltött padlizsán

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 dbpadlizsán
1 dbparadicsom
2 dbpaprika
1 dbtojás
4 szeletfekete erdei sonka vagy más, vékony füstölt sonka
újhagyma
parmezán

Elkészítés menete

  1. A padlizsánt megmossuk, fébe vágjuk, a húsát kikaparjuk. A kikapart zöldséghúst apró kockára vágjuk.
  2. A paprikát és paradicsomot szintén kockázzuk. A zöldségeket tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük.
  3. A padlizsánt kibéleljük a sonkával, erre pakoljuk rá a tojásos-zöldséges keveréket.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Közvetlenül a sütés vége előtt parmezánnal megszórjuk. Pár percig még sütjük, végül tálaljuk.