Töltött paprika paradicsomos mártásban
Finom klasszikus. Gyerekkorom kedvence, amit nem kell feltétlen íztelenül elkészíteni. Szerző: Rebeka (Nada I)
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 28.12.2021
Kategória: Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
Paprikához:
400 gdarált sertéshús
2 gerezdfokhagyma
csipetszárított kakukkfű
1 kv. kanálszárított bazsalikom
1 kv. kanálszárított oregánó
Ízlés szerintsó és őrölt bors
100 mlfőzőtejszín (12%)
Mártás:
400 gaprított konzerv paradicsom
115 gparadicsompüré
1 dbvöröshagyma
10 dbfriss bazsalikomlevél
1 ev. kanálzsír
3 ev. kanálolívaolaj
2 dbbabérlevél
3 ev. kanálnádcukor
Ízlés szerintsó
1 ev. kanálbúzafinomliszt
1 ev. kanálvaj
1 ev. kanálcitromlé
Víz vagy paradicsomlé hígításhoz
Kell még:
Paprika
- A töltelék hozzávalóit eldolgozzuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amíg pihentetjük, a paprikákat kicsumázzuk. A paprikákat megtöltjük a hússal, a maradékból pedig golyókat formázunk.
- A sütőtálat zsírral kikenjük, rátesszük az apróra vágott hagymát, az apróra vágott paradicsomot, sózzuk. Rátesszük a töltött paprikát és a gombócokat, a babérlevelet és friss bazsalikomlevelet. Olívaolajjal meglocsoljuk, 180 fokos sütőbe tesszük.
- 40 percig sütjük, félidőben a paprikát megforgatjuk. A vajat felmelegítjük, cukorral elkeverjük, karamellizáljuk, erre kerül rá a paradicsompüré.
- A mártáshoz a paprika alatt lévő szószhoz hozzáadjuk a lisztet (a paprikát és gombócot addig félretesszük), vízzel vagy paradicsomlével hígítjuk, szükség szerint. Citromlével ízesítjük.
- Szükség szerint adhatunk még hozzá cukrot. Elkeverjük, hozzáadjuk a karamellás paradicsomhoz. Amikor már kellemesen összeforrtak az ízek, leturmixoljuk.
- A paprikát ezzel a szósszal tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Plněná paprika a rajská omáčka.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS