Töltött paprika paradicsomos mártásban

Recept Töltött paprika paradicsomos mártásban

Hozzáadta: TopPetra, 28.12.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Finom klasszikus. Gyerekkorom kedvence, amit nem kell feltétlen íztelenül elkészíteni. Szerző: Rebeka (Nada I)

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 28.12.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Paprikához:

400 gdarált sertéshús
2 gerezdfokhagyma
csipetszárított kakukkfű
1 kv. kanálszárított bazsalikom
1 kv. kanálszárított oregánó
Ízlés szerintsó és őrölt bors
100 mlfőzőtejszín (12%)

Mártás:

400 gaprított konzerv paradicsom
115 gparadicsompüré
1 dbvöröshagyma
10 dbfriss bazsalikomlevél
1 ev. kanálzsír
3 ev. kanálolívaolaj
2 dbbabérlevél
3 ev. kanálnádcukor
Ízlés szerint
1 ev. kanálbúzafinomliszt
1 ev. kanálvaj
1 ev. kanálcitromlé
Víz vagy paradicsomlé hígításhoz

Kell még:

Paprika

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A töltelék hozzávalóit eldolgozzuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amíg pihentetjük, a paprikákat kicsumázzuk. A paprikákat megtöltjük a hússal, a maradékból pedig golyókat formázunk.
  2. A sütőtálat zsírral kikenjük, rátesszük az apróra vágott hagymát, az apróra vágott paradicsomot, sózzuk. Rátesszük a töltött paprikát és a gombócokat, a babérlevelet és friss bazsalikomlevelet. Olívaolajjal meglocsoljuk, 180 fokos sütőbe tesszük.
  3. 40 percig sütjük, félidőben a paprikát megforgatjuk. A vajat felmelegítjük, cukorral elkeverjük, karamellizáljuk, erre kerül rá a paradicsompüré.
  4. A mártáshoz a paprika alatt lévő szószhoz hozzáadjuk a lisztet (a paprikát és gombócot addig félretesszük), vízzel vagy paradicsomlével hígítjuk, szükség szerint. Citromlével ízesítjük.
  5. Szükség szerint adhatunk még hozzá cukrot. Elkeverjük, hozzáadjuk a karamellás paradicsomhoz. Amikor már kellemesen összeforrtak az ízek, leturmixoljuk.
  6. A paprikát ezzel a szósszal tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás