Töltött paprika paradicsomos szósszal és knédlivel

Hozzáadta: TopPetra, 18.9.2016
Kategória: Húsételek, Darált hús, Töltött és rakott receptek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
A töltött-paprika igazi magyar míg a knédli igazi cseh specialitás,. A kettő házasítása által egy mennyei főételt kapunk, amit egyaránt kedvelnek a gyerekek és felnőttek is. Íme a magyar-cseh töltött paprika paradicsomos szósszal és knédlivel.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.9.2016
Kategória: Húsételek, Darált hús, Töltött és rakott receptek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Töltelékhez:
500 gdarált hús (sertés vagy marha)
1 dbtojás
1 dbhagyma
só, bors ízlés szerint
5 dbpaprika
Mártáshoz:
1 dbvöröshagyma
2 ev. kanálbúza finomliszt
190 gsűrített paradicsom
5 dbszegfűbors
10 dbfekete bors
3 ev. kanálcukor
1 ev. kanálzsiradék
ízlés szerint só, bors
- A húst a tojással és az apróra vágott vöröshagymával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük vele a megtisztított és kicsumázott paprikákat.
- A mártáshoz a hagymát felkockázzuk, a zsiradékon megpirítjuk, rászórjuk a lisztet és elkeverjük. Hideg vízzel felöntjük, beletesszük a szegfűborsot és feketeborsot, babérlevelet, cukrot, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot és felforraljuk.
- Miután felforrt, beletesszük a töltött paprikákat és kb. 45 percig főzzük. Ezután a paprikákat kivesszük, a mártást átszűrjük, ha kell, ízesítjük, majd visszatesszük a paprikákat.
- Zsemlegombóccal, knédlivel, tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Plněné papriky s rajskou omáčkou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Plnené papriky s paradajkovou omáčkou.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS