Töltött paprika paradicsomos szósszal és knédlivel

A töltött-paprika igazi magyar míg a knédli igazi cseh specialitás,. A kettő házasítása által egy mennyei főételt kapunk, amit egyaránt kedvelnek a gyerekek és felnőttek is. Íme a magyar-cseh töltött paprika paradicsomos szósszal és knédlivel.

Hozzáadta:, 18.9.2016
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Töltött paprika paradicsomos szósszal és knédlivel

Hozzávalók

Töltelékhez:
500 gdarált hús (sertés vagy marha)
1 dbtojás
1 dbhagyma
só, bors ízlés szerint
5 dbpaprika
Mártáshoz:
1 dbvöröshagyma
2 ev. kanálbúza finomliszt
190 gsűrített paradicsom
5 dbszegfűbors
10 dbfekete bors
3 ev. kanálcukor
1 ev. kanálzsiradék
ízlés szerint só, bors

Elkészítés menete

  1. A húst a tojással és az apróra vágott vöröshagymával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük vele a megtisztított és kicsumázott paprikákat.
  2. A mártáshoz a hagymát felkockázzuk, a zsiradékon megpirítjuk, rászórjuk a lisztet és elkeverjük. Hideg vízzel felöntjük, beletesszük a szegfűborsot és feketeborsot, babérlevelet, cukrot, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot és felforraljuk.
  3. Miután felforrt, beletesszük a töltött paprikákat és kb. 45 percig főzzük. Ezután a paprikákat kivesszük, a mártást átszűrjük, ha kell, ízesítjük, majd visszatesszük a paprikákat.
  4. Zsemlegombóccal, knédlivel, tésztával vagy rizzsel tálaljuk.