Töltött rudak tejfölös tésztából

Nem is tudom, mi a finomabb: a tejfölös tésztából készült rudak, vagy pedig a finom lekváros, diós vagy mákos töltelék, amivel ezeket a finom rudakat megtöltjük. A kettő együtt pedig verhetetlen! A kész rudakat még melegében porcukorba forgatom, ettől még finomabb és még ellenállhatatlanabb! A kész töltött rudak puhák, finomak, édesek, töltelékesek, megvan bennük minden, amitől a család kedvence lehet. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 3.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Töltött rudak tejfölös tésztából

Hozzávalók

Tészta:
400 gbúzafinomliszt
250 gmargarin
200 gtejföl
csipet só
Szükségünk lesz még:
darált dió, darált mák tejjel elforrázva, cukorral elkeverve
lekvár
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tészta állagúra dolgozzuk. A tésztát hűtőszekrénybe tesszük. Én előző nap este készítem el, majd legalább másnapig pihentetem. Ha kevés az időnk, akkor a tésztát érdemes fóliába csomagolni és egy órára fagyasztóba tenni.
  2. Másnap a tésztát kinyújtjuk, sávokra vágjuk, a hosszanti oldalára rákanalazzuk a töltelékeket, felcsavarjuk, késsel felvágjuk és sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott tepsire tesszük. 180 fokon 15-20 percig sütjük.
  3. A megsült hengereket még forrón porcukorba forgatjuk.
  4. Ebből a mennyiségből 24 darabot sikerült készítenem.