Töltött sajtos rolád

Többféle sajttekercs receptet kipróbáltam már, de legjobban ez a töltött sajtos rolád fogott meg. Nagy előnye, hogy szeletelt sajtból készül, így nem kell a nagyobb kemény sajtok puhításával foglalkoznom (forró víz, 20 perc puhulási idő, kinyújtás). Elég, ha a sajtot egy tepsibe teszem, pár perce be a sütőbe, és már kész is az alap. Erre jön a sonka, a kedvenc töltelékünk, feltekerjük, 1 órát pihentetjük, és már kész is. Isteni fogás kevés idő alatt, és amíg a rolád hűl, akár egy gyors desszertet is össze tudok dobni.

Hozzáadta:admin, 29.12.2016
Kategória: Előételek, Szilveszter és Újév
Töltött sajtos rolád

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
400 gszeletel Edámi sajt
250 gvékonyra szeletelt sonka
250 gvaj
150 gömlesztett sajt
4 dbkeményre főtt tojás
200 gfelkockázott sonka
ízlés szerint olajos paprika
ízlés szerint só, bors

Elkészítés menete

  1. A puha vajat habosra verjük, hozzáadjuk az ömlesztett sajtot, ha kell, sózzuk (amennyiben a sajt nem elég sós vagy fűszeres), borsozzuk, majd az egészet alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a villával összetört tojást, a felkockázott sonkát, az apróra vágott olajos paprikát (elhagyható), majd az egészet alaposan összekeverjük.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd erre kerül egy réteg sajt. Ügyeljünk arra, hogy a sajt a tepsi oldalait ne érintse, csak az alján legyen. A tepsit a sajttal kb. 2 percre 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ez alatt a sajt szépen megolvad és a lapok egymással összetapadnak. Ezután kivesszük a sütőből és kihűtjük. A sajtra rátesszük a szeletelt sonkát.
  3. A sonkát megkenjük a töltelékkel, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük. Legalább 1órára hűtőszekrénybe tesszük, majd felszeleteljük és tálaljuk.

 

Blogom: Recepty akeber