Töltött sajttekercs

Hozzáadta: Babu27, 29.12.2016
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Szilveszter és Újév, Sósak, Főétkezések, Szülinap
KÜLDÖTT KÉPEK
Ha vendégeket várok, vagy vendégségbe hívnak, akkor mindig elkészítem a töltött sajttekercset. A roláddal mindig nagy sikert aratok, és nem múlik el úgy találkozó, hogy ne adnám tovább a receptjét. Az egészben az a legjobb, hogy a hozzávalók bátran cserélhetőek, variálhatóak. Készítettem már füstölt sajtból is, a sajtos krémet pedig helyettesítettem már fokhagymás kencével is. A család és a vendégsereg mindig nagyra értékelte.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 29.12.2016
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Szilveszter és Újév, Sósak, Főétkezések, Szülinap
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
300 gkemény sajt (pl. trappista)
300 gömlesztett sajt
170 gsonka
2 dbpaprika (zöld)
250 mltejföl
80 gvaj
2 dbfőtt tojás
ízlés szerint olajos paprika
- A kemény sajtot egy zacskóba tesszük, jól lezárjuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük. Ezután a lángot lekapcsoljuk, és a sajtot állni hagyjuk benne. Akkor jó, ha a sajt már teljesen puha, formázható – ez akár 20-25 percig is eltarthat. A sajtot kivesszük a zacskóból, majd egy sodrófával téglalap alakúra nyújtjuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS