Töltött sajttekercs

Recept Töltött sajttekercs
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha vendégeket várok, vagy vendégségbe hívnak, akkor mindig elkészítem a töltött sajttekercset. A roláddal mindig nagy sikert aratok, és nem múlik el úgy találkozó, hogy ne adnám tovább a receptjét. Az egészben az a legjobb, hogy a hozzávalók bátran cserélhetőek, variálhatóak. Készítettem már füstölt sajtból is, a sajtos krémet pedig helyettesítettem már fokhagymás kencével is. A család és a vendégsereg mindig nagyra értékelte.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

300 gkemény sajt (pl. trappista)
300 gömlesztett sajt
170 gsonka
2 dbpaprika (zöld)
250 mltejföl
80 gvaj
2 dbfőtt tojás
ízlés szerint olajos paprika

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kemény sajtot egy zacskóba tesszük, jól lezárjuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük. Ezután a lángot lekapcsoljuk, és a sajtot állni hagyjuk benne. Akkor jó, ha a sajt már teljesen puha, formázható – ez akár 20-25 percig is eltarthat. A sajtot kivesszük a zacskóból, majd egy sodrófával téglalap alakúra nyújtjuk.
  2. Az ömlesztett sajtot, a puha vajat és a tejfölt sima állagú masszává dolgozzuk, amit rákenünk a kinyújtott sajtra. Erre kerül a sonka, a paprika, a főtt tojás (és ízlés szerint az olajos paprikát), egy újabb réteg sonka, majd az egészet felcsavarjuk.
  3. A sajtos roládot alufóliába csomagoljuk, majd legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Én egy éjszakán át hűtöttem.
  4. A megdermedt sajtos roládot felszeleteljük, zöldséggel díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás