TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Töltött sertésbatyu rizzsel
Töltött sertésbatyu rizzsel
Recept Töltött sertésbatyu rizzsel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   27.3.2017

Töltött sertésbatyu rizzsel

Talán az egyik legjobb dolog, amire használni tudom drága nagymamámtól örökölt öntöttvas serpenyőt (ami van legalább 30 éves), az a töltött sertésbatyu rizzsel. Ez nem más, mint a nagy kedvenc spanyol madár egy hússal töltött változata. Tartalmas, kiadós és fantasztikus fogás, amit az egész család szeret, és bár kicsit macerás az elkészítése, havonta-kéthavonta elkészítem. Legutóbb 4 szelet húsból készítettem, ami egy kiadós vacsorának felelt meg. Eleve a hússzeletek se voltak kicsik, amihez még hozzá kell venni a fűszerezett darált húst, szalonnát, fél tojást, csemegeuborkát, paprikát. Garantáltan eltelít.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

4 db
sertéskaraj szelet
4 gerezd
fokhagyma
2 db
keményre főtt tojás
2 db
csemegeuborka
1 db
húsos piros paprika
200 g
darált hús (sertés)
200 g
szalonna
2 ev. kanál
búzafinomliszt
0,5 l
csontleves
1 fej
vöröshagyma
bors
olaj
őrölt édes pirospaprika
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd bedörzsöljük a zúzott fokhagymával.
  2. Minden egyes szeletre rátesszük a darált húst, amit előtte ízlés szerint sóval, borssal és őrölt pirospaprikával fűszerezünk. Erre kerül a félbe vágott tojás, a hosszában kettévágott csemegeuborka, egy szelet paprika és egy szelet szalonna. A hússzeletet feltekerjük, majd hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük.
  3. Egy olyan főzőedényt készítünk elő, amit sütőbe is tehetünk. A vöröshagymát apróra vágjuk és egy kevés zsiradékon megpirítjuk, beletesszük a húsos batyukat és minden oldalát megpirítjuk. Felöntjük a csontlevessel (ha nincs, zöldségleves is megteszi, végszükség esetén pedig húsleveskocka), majd az egészet betesszük a sütőbe és 200 fokon elkezdjük sütni. Sütés közben a lével párszor meglocsoljuk.
  4. Ha már a hús szépen megpuhult, kivesszük a sütőből. A batyukat kivesszük az edényből. A levet egy kevés liszttel besűrítjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  5. A maradék szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, a felesleges zsiradékot leöntjük, a pirított szalonnát pedig beletesszük a mártáshoz.
  6. A húsokat a mártással és főtt rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Nada Indruchovanak

Forrás: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása